Terug

Volg Hart van Nederland

Max Verstappen afgetroefd door dominante Ferrari's in Las Vegas

Formule 1

18 nov 2023, 10:21

Max Verstappen zal zondag van de twee plek starten bij de Grand Prix van Las Vegas. De Nederlander van Red Bull realiseerde weliswaar de derde tijd in de kwalificaties, maar de net iets snellere Carlos Sainz (Ferrari) moet door een gridstraf tien plaatsen naar achteren in de startopstelling. De snelste was diens teamgenoot Charles Leclerc. De Monegask liet een tijd van 1.32,726 noteren en pakte poleposition.

Sainz, die door een losse putdeksel in de eerste vrije training onderdelen van zijn wagen moest vervangen en daarvoor werd bestraft, gaf slechts 0,044 seconde toe. Verstappen, al zeker van zijn derde wereldtitel, volgde op 0,378 seconde van Leclerc.

Zowel Lewis Hamilton (Mercedes) als Verstappens ploeggenoot Sergio Pérez strandde in de tweede kwalificatieronde met respectievelijk de elfde en de twaalfde tijd.

De race is zaterdagavond in Las Vegas, in Nederland is het dan zondagochtend 07.00 uur. Het seizoen in de Formule 1 eindigt volgende week met de GP van Abu Dhabi.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.