Terug

Volg Hart van Nederland

Feilloze Verstappen wint in Bahrein en zet eerste stapje richting nieuwe wereldtitel

Formule 1

5 mrt 2023, 17:47

Max Verstappen heeft op dominante wijze de openingsrace van het Formule 1-seizoen gewonnen. De tweevoudig wereldkampioen reed onbedreigd naar de winst in de Grote Prijs van Bahrein. Nyck de Vries eindigde bij zijn debuut voor AlphaTauri buiten de punten.

Verstappen reed vrijwel de hele race op het circuit van Sakhir aan kop. De Nederlandse coureur van Red Bull vertrok van poleposition en bouwde al snel een royale voorsprong op. Verstappen gaf de leiding alleen even uit handen toen hij na veertien rondes zijn eerste pitstop maakte.

Zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Pérez eindigde op 12 seconden als tweede, Fernando Alonso reed bij zijn debuut voor Aston Martin naar de derde plaats. De 41-jarige Spanjaard moest meer dan een halve minuut toegeven op Verstappen. Charles Leclerc viel uit en staat zodoende na één race al op 25 punten achterstand.

De volgende grand prix is over twee weken in Saudi-Arabië.

Piepjonge Nyck en Max

Het spannende weekend is een mooi moment om eens terug te blikken op oude interviews met de mannen. Want jaren geleden sprak Hart van Nederland Nyck en Max al eens.

Mini-Max en -Nyck jaren geleden in interview: 'Hoop dat ik beter word dan mijn vader'
0:58
Mini-Max en -Nyck jaren geleden in interview: 'Hoop dat ik beter word dan mijn vader'

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.