Terug

Volg Hart van Nederland

Fans krijgen 'kippenvel' van Wilhelmus door Floor Jansen voor GP Zandvoort

Fans krijgen 'kippenvel' van Wilhelmus door Floor Jansen voor GP Zandvoort

Formule 1

4 sep 2022, 16:11

Floor Jansen heeft zondag bij veel F1-fans voor kippenveel gezorgd voorafgaand de Dutch Grand Prix in Zandvoort. Ze zong het Wilhelmus vlak voor de start van de race voor alle coureurs en het publiek, en eindigde het volkslied in haar vertrouwde metalstijl.

De zangeres werd begeleid door het Orkest Koninklijke Luchtmacht. De arrangementen van het lied waren aangepast aan het vocale bereik van de 41-jarige zangeres van de Finse metalband nightwish. "Heel bijzonder dat ze dat hebben gedaan, want dat is toch niet iets dat iedereen kan zeggen", zei Jansen eerder. "Het is niet zomaar de standaardmuziek die wordt afgespeeld."

'Adembenemend'

"Wat een stem, fantastisch", vindt GuillaumeWim van de "metalprinses". "Instant kippenvel door Floor Jansen, wat een stem", tweet Hélène. "Ik vind ons Nederlandse volkslied altijd een beetje suf, maar dit klonk toch wel heel lekker hoor", aldus Antonius. "Super het Nederlandse volkslied door Floor Jansen", aldus Renate.

Ook vanuit het buitenland veel lof voor de uitvoering van het volkslied. "Ik wist dat ze verpletterend zou zijn maar 'oh boy', dat was adembenemend", aldus een Welshe fan op Twitter. "Wunderschön", schrijft een Zwitser. "Die laatste noot was to the point", kan een Griekse fan waarderen.

Tekst gaat door onder de tweets:

Maar waar veel mensen het optreden erg konden waarderen, is er ook kritiek. "Wat een geschreeuw zeg. Hoe kan je het volkslied zo verkrachten, of ben ik echt een azijnpisser?" vraagt CharliloD af.

Langzaam

Vorige week trokken muziekkenners aan de bel en zeiden dat het Wilhelmus te langzaam wordt gezongen in Nederland. Een Oostenrijkse componist zou het in de 19e eeuw hebben aangepast en dat viel in de smaak bij de Hollanders. Sindsdien klinkt het volkslied zoals we het nu kennen.

Vorig jaar zong Davina Michelle het Nederlandse volkslied tijdens de Dutch Grand Prix. Ook dj Afrojack trad zondag op. Later staan Kriss Kross Amsterdam en Lucas & Steve nog op het podium.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.