Terug

Volg Hart van Nederland

F1-kwalificatie Zandvoort kort stilgelegd door rookpot en duiven op circuit

F1-kwalificatie Zandvoort kort stilgelegd door rookpot en duiven op circuit

Formule 1

3 sep 2022, 15:53

De tweede kwalificatieronde van de Formule 1 in Zandvoort is kort stilgelegd, omdat iemand een fakkel met oranje rook op het circuit heeft gegooid. De wedstrijdleiding zwaaide de rode vlag waardoor de coureur op het parcours terug de pitstraat in moest.

De Thai Alexander Albon van Williams was op dat moment de enige die op het circuit reed, maar hij had geen hinder van de rook. Rookpotten zijn verboden op het circuit. Dat was ook al vaker omgeroepen. De man die de oranjefakkel op het circuit heeft gegooid door de politie aangehouden.

Ook in de derde kwalificatie leek een rookpot voor overlast te zorgen. Op beelden was te zien dat naast het parcours zo'n pot terecht was gekomen. Uiteindelijk was de overlast beperkt en hoefde de rijders niet weer de pitstraat in.

Roekoeloos

De rookpot was niet het enige in de tweede kwalificatie dat de rijders het moeilijk maakte. Albon klaagde ook over duiven die op de baan liepen. De vogels waren niet bang en moesten worden verjaagd.

Foto: ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.