Terug

Volg Hart van Nederland

Dutch Grand Prix-directeur: 'Rookpotgooier komende jaren niet meer welkom op circuit'

Dutch Grand Prix-directeur: 'Rookpotgooier komende jaren niet meer welkom op circuit'

Formule 1

4 sep 2022, 15:01

De man die zaterdag tijdens de kwalificatie de rookpot op het circuit in Zandvoort gooide, is volgens de organisatie niet meer welkom. Dat zei Robert van Overdijk, directeur van de Dutch Grand Prix zondag. "De man die de fakkel gooide is absoluut niet welkom, ook de komende jaren niet."

Een woordvoerder van de Grote Prijs van Nederland, die zondagmiddag verreden wordt, zegt dat de organisatie als promotor verantwoordelijk is voor de kaartverkoop. "Dus we kunnen deze persoon geen kaart of kaarten meer verkopen." Of de man ook een verbod krijgt, kon hij niet direct zeggen. Daarvoor verwees de Nederlandse organisatie naar de Formule 1 zelf. Die kon nog niet direct reageren.

Kwalificatie stilgelegd

Door het rookpotincident moest de kwalificatie tijdelijk stilgelegd worden. Later werd een 33-jarige man uit het Twentse Borne als schuldige aangehouden. Hij is zaterdagavond naar huis gestuurd, maar blijft verdachte. Zijn zaak wordt later behandeld.

De politie hield ook nog een andere man aan voor het gooien van een rookpot op het terrein rond het circuit. De 40-jarige man uit Epe werd ook gearresteerd en mocht na verhoor weer naar huis. Hij blijft ook verdachte.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.