Terug

Volg Hart van Nederland

Feyenoordfans maken zich op voor halve finale Conference League, maar weten al zeker: 'Wij gaan door naar finale'

Sport

28 apr 2022, 09:47

Na twintig jaar staat Feyenoord eindelijk weer in een halve finale van een Europees voetbaltoernooi. Het is weliswaar 'maar' de Conference League, het derde niveau in Europa, maar een prijs is een prijs, vinden de fanatiekste supporters.

Donderdagavond zit het stadion van Feyenoord stampvol en fanatieke fans Sem Meulstee en Edwin en Lobke Engelfried zijn er ook bij. Voor Sem is het extra bijzonder. "Ik ben in 2002 geboren, het jaar dat Feyenoord voor het laatst een Europese prijs won. Mijn moeder heeft me toen nog in de beker gezet."

Het echtpaar Engelfried is er al wat langer bij en zit net als twintig jaar geleden weer in het stadion. "We hebben al tientallen jaren een seizoenkaart en deze wedstrijd kunnen we natuurlijk niet missen. Sem zit toevallig achter ons, we hebben hem als kind nog meegemaakt", lacht Edwin.

Europese prijs

Feyenoord begint donderdagavond aan het tweeluik tegen Olympique Marseille en Meulstee heeft goede hoop. "Ik ben er heilig van overtuigd dat Feyenoord doorgaat naar de finale en dan gaan we nog winnen ook."

Het zal voor het eerst zijn dat Meulstee Feyenoord een Europese prijs ziet winnen, Toch zijn Edwin en Lobke minder optimistisch. "We moeten het eerst maar eens zien. In 2002 was het ook een verrassing, dus wij wachten rustig af", legt Edwin uit.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.