Terug

Volg Hart van Nederland

Feyenoord wint voor het eerst in achttien jaar in de Arena

Sport

19 mrt 2023, 16:34

Feyenoord heeft voor het eerst in achttien jaar De Klassieker gewonnen in de Johan Cruijff ArenA, in Amsterdam won koploper Feyenoord met 2-3 van Ajax.

De Rotterdammers kwamen al binnen vijf minuten op voorsprong door een doelpunt van aanvaller Gimenez. Deze euforie duurde niet al te lang voor de spelers van Feyenoord en de thuisgebleven supporters. Door doelpunten van Alvarez en Tadic ging Ajax met 2-1 de rust in. Een paar minuten na rust zorgde Feyenoord middenvelder Szymański ervoor dat de stand weer gelijk werd. Vijf minuten voor tijd wist Geertruida de winnende binnen te schieten.

Stap richting kampioenschap

Feyenoord zet met deze winst een grote stap in de richting van het kampioenschap. Met nog acht wedstrijden op het programma in de Eredivisie heeft Feyenoord op papier een makkelijker programma dan Ajax. De ploeg uit Amsterdam speelt onder andere nog uit tegen PSV en FC Twente, ook speelt Ajax nog een thuiswedstrijd tegen de nummer drie van de Eredivisie AZ. Het verschil op de ranglijst tussen Feyenoord en Ajax is op dit moment zes punten.

Op 5 april spelen Ajax en Feyenoord opnieuw tegen elkaar, dan wordt er in De Kuip gespeeld om een plek in de finale van de TOTO KNVB beker.

Feyenoord supporters maakten er bij de laatste training al een feestje van:

Veel supporters bij trainingen voor klassieker
1:10
Veel supporters bij trainingen voor klassieker

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.