Terug

Volg Hart van Nederland

Feyenoord na 20 jaar weer in Europese halve finale

Feyenoord na 20 jaar weer in Europese halve finale

Sport

14 apr 2022, 23:59

Cyriel Dessers heeft het Europees avontuur van Feyenoord van dit seizoen met nog minimaal een bestemming verlengd. De spits had met twee van de drie doelpunten van zijn ploeg een groot aandeel in de zege bij Slavia Praag (1-3). Dat was voldoende voor een plaats in de halve finale van de Conference League, na de 3-3 van vorige week in De Kuip. Het is alweer 20 jaar geleden dat de club uit Rotterdam een halve finale van een Europees toernooi wist te behalen.

Dessers kreeg weer de voorkeur boven Bryan Linssen, die vorige week in de thuiswedstrijd tegen de Tsjechen mocht beginnen. Eerder dit seizoen scoorde de spits ook al tweemaal in het uitduel met Slavia in de groepsfase van de Conference League (2-2).

Europese campagne

Feyenoord is hard op weg het seizoen in de derde competitie van de UEFA succesvol te maken. In eigen land is de club al een tijdje afgehaakt in de titelrace en uitgeschakeld in de KNVB-beker. Feyenoord startte de Europese campagne vorig jaar zomer in de voorronden tegen Drita, Luzern en IF Elsborg. Na groepsduels met Union Berlin, Maccabi Haifa en Slavia Praag volgde een achtste finale tegen Partizan Belgrado.

Na de zege in Praag wordt Olympique Marseille in de halve finale de laatste hindernis op weg naar de eindstrijd van 25 mei in Tirana. Feyenoord ontvangt de Fransen op 28 april. De return staat voor een week later op de agenda.

Wedstrijd

Dessers opende al na 2 minuten de score. Orkun Kökçü mocht zich aanrekenen dat Slavia in de 14e minuut op gelijke hoogte kwam. De international van Turkije speelde de bal veel te zacht terug richting zijn doelman Ofir Marciano. Ibrahim Traoré schatte de situatie goed in en kon vervolgens eenvoudig scoren.

Peter Olayinka was dichtbij de 2-1 voor Slavia, na een foutje van Lutsharel Geertruida die weer voldoende fit was om de positie van rechtsback Marcus Pedersen over te nemen. Dessers miste even voor rust de kans op een tweede treffer in het Sinobo Stadium.

Jens Toornstra verving de geblesseerde Guus Til in de basis. De middenvelder ging in de openingsfase van de tweede helft met veel pijn naar de kant. Zijn vervanger Patrik Wålemark stond nog geen 5 minuten in het veld toen doelman Aleš Mandous enorm in de fout ging. Dessers was bij de les en profiteerde dankbaar. Luis Sinisterra liet de zo'n duizend meegereisde fans van Feyenoord in de 78e minuut opnieuw juichen. Hij vierde zijn tiende treffer van dit seizoen voor Feyenoord in de Conference League. Even later moest hij geblesseerd van het veld.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.