Terug

Volg Hart van Nederland

Feyenoord deelt eerste tik uit en zet voorzichtige stap richting finale in Tirana

Feyenoord deelt eerste tik uit en zet voorzichtige stap richting finale in Tirana

Sport

28 apr 2022, 23:21

Feyenoord heeft een voorzichtige eerste stap richting de finale van de Conference League gezet. Het elftal van trainer Arne Slot versloeg Olympique Marseille (3-2) in een kolkende Kuip, mede dankzij twee treffers van Cyriel Dessers. Volgende week donderdag staat in het Stade Vélodrome in Marseille de beslissende tweede aflevering van de halve eindstrijd op het programma.

Hoe het tweeluik ook afloopt, de sfeer in het stadion van Feyenoord was geweldig. Al een uur voor de aftrap trilde een stampvolle De Kuip op het ritme van harde housemuziek. Tijdens de wedstrijd konden spelers elkaar nauwelijks verstaan omdat fans van de thuisploeg maar bleven zingen en schreeuwen. Op zo'n avond mist bijna niemand bij Feyenoord een fonkelnieuw stadion aan de Maas. De ambiance compenseerde een gebrek aan comfort ruimschoots.

Meeslepende Europese campagne

"Never stop dreaming", stond er op een groot spandoek achter een van beide doelen. Feyenoord in de halve finale van de Conference League, wie had dat gedacht toen de club vorig jaar op 22 juli met een tweeluik tegen FC Drita aan een inmiddels meeslepende Europese campagne begon? Vervolgens bleef Feyenoord overeind tegen Luzern, Elfsborg, Union Berlin, Maccabi Haifa, Slavia Praag, Partizan Belgrado en opnieuw Slavia.

Nu is Olympique Marseille de laatste hindernis op weg naar de finale van 25 mei in Tirana.

Vlammend begin

Feyenoord beleefde een droomstart tegen de nummer 2 van Frankrijk en leidde na 20 minuten al met 2-0. Eerst maakte Dessers zijn negende treffer in de Conference League. Vervolgens trof Luis Sinisterra doel.

Bij Olympique Marseille had de snelle Bamba Dieng de voorkeur gekregen boven Arek Milik. De aanvaller uit Senegal liet vooral voor rust zien waarom. Hij was veel te snel voor Gernot Trauner en miste eerst nog twee grote kansen voordat hij in de 28e minuut wel scoorde (2-1). De Braziliaan Gerson tekende vlak voor rust voor de gelijkmaker.

Blunder in tweede helft

De tweede helft was nog geen 10 seconden oud toen Duje Caleta-Car een blunder maakte die je na de winterstop in de Champions League zelden meer ziet. De verdediger van Olympique speelde veel te zacht terug, waardoor Dessers zijn tiende treffer in de derde competitie van de UEFA kon maken.

Doelman Ofir Marciano van Feyenoord maakte af en toe een onzekere indruk, maar redde in de slotfase fraai op een schot van Dimitri Payet. De ingevallen Alireza Jahanbakhsh had het in blessuretijd nog allemaal veel mooier kunnen maken voor de thuisploeg. Hij strandde echter op Steve Mandanda, de doelman van Marseille.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.