Terug

Volg Hart van Nederland

FC Volendam na dertien jaar terug in Eredivisie na knotsgekke match tegen FC Den Bosch

FC Volendam na dertien jaar terug in Eredivisie na knotsgekke match tegen FC Den Bosch

Sport

22 apr 2022, 22:30

FC Volendam is na een knotsgek slotstuk in Den Bosch gepromoveerd naar de Eredivisie. Makkelijk ging dat niet. Het duel tegen FC Den Bosch werd meerdere keren stilgelegd door misdragingen van supporters en opstootjes op het veld.

Door de winst heeft FC Volendam zich verzekerd van een terugkeer naar de Eredivisie. De Volendammers, onder leiding van trainer Wim Jonk, wonnen de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch met 2-1 en verzekerden zich daarmee van een plek bij de eerste twee in de Keuken Kampioen Divisie. In het seizoen 2008-2009, toen provinciegenoot AZ kampioen van Nederland werd, kwam Volendam voor het laatst uit op het hoogste niveau. 'De Heen en Weer', zoals FC Volendam wordt genoemd vanwege de vele degradaties en promoties, was het afgelopen decennium al meerdere keren dicht bij promotie.

Wedstrijd meerdere keren stilgelegd

Josh Flint zette FC Volendam vrijdag in de 21e minuut op voorsprong en na een half uur maakte Robert Mühren er 0-2 van. Voor Mühren was het zijn 28e doelpunt van het seizoen. Sebastiaan van Bakel deed in de 77e minuut iets terug namens de Brabanders, maar Volendam hield in het spannende en grimmige laatste kwartier stand.

De wedstrijd werd in de slotfase tijdelijk gestaakt. Dit vanwege supporters die attributen het veld op gooide. Zo zou de keeper van de Volendammers, Filip Stankovic, geraakt zijn door een object vanuit het publiek. Het was niet de enige keer dat de wedstrijd stil werd gelegd wegens misdragingen van de fans. In de beginfase was er ook al oponthoud omdat er vuurwerk werd afgestoken.

In de blessuretijd kreeg FC Den Bosch-verdediger Terrence Douglas een rode kaart en ook zijn trainer, Jack de Gier, en assistent-trainer Matthias Köhler werden weggestuurd door scheidsrechter Jannick van der Laan. Toen Van der Laan voor het laatst floot, was er veel ontlading in het vak van de meegereisde FC Volendam-fans.

Emmen ook in Eredivisie

Eerder wist FC Emmen al promotie naar de Eredivisie te bewerkstelligen. De Drentse koploper heeft met nog twee speelronden te gaan zes punten meer en heeft dus volgende week aan een punt voldoende voor de titel.

FC Eindhoven, de voornaamste concurrent van Volendam in de strijd om de tweede plek, won met 1-0 bij Telstar. Nummer 4 Excelsior speelde thuis met 3-3 gelijk tegen Jong AZ.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.