Terug

Volg Hart van Nederland

FC Utrecht spant kort geding aan, tot ergernis van Feyenoord-fans: 'Slaat nergens op'

Sport

21 mei 2021, 07:56

De finale van de play-offs om een Europees ticket tussen Feyenoord en FC Utrecht is verplaatst van zaterdagavond naar zondagmiddag. FC Utrecht is het oneens met het besluit van de KNVB om de wedstrijd te verzetten en stapt daarom naar de rechter. Feyenoord-fan Jannie van Nieuwkasteele snapt niks van de keuze van FC Utrecht.

Door de finale van het Songfestival kan het duel tussen Feyenoord en Utrecht niet tegelijkertijd plaatsvinden. Dat kost de gemeente Rotterdam te veel politiekracht. Daarom besloot de KNVB om de wedstrijd een dag later te spelen. FC Utrecht wil daar nu met een kort geding een stokje voor steken, wat bij Feyenoord-fans in het verkeerde keelgat schiet.

'Past niet in hun straatje'

"Het slaat nergens op. Ik vind het vreemd", vertelt hartstochtelijk Feyenoord-supporter Jannie aan Hart van Nederland. "Stel nou dat als zij dit probleem ook hadden, moesten ze ook iets verzinnen. Dan past het ook niet in hun straatje." FC Utrecht wil de regels hanteren, die zijn dat een finale van een play-off wedstrijd niet mag worden verzet.

Aangezien het duel nu een dag later wordt gespeeld, zou je zeggen dat FC Utrecht een dag langer rust heeft, maar daar is het de voetbalclub uit de Domstad niet om te doen. "Vorig jaar ging de bekerfinale door corona niet door, FC Utrecht kreeg de kans daardoor niet om Europees voetbal te halen. Ook in de competitie kwamen we een wedstrijd tekort, waardoor Willem II Europa in ging. We voelen ons in Utrecht gepiepeld", stelt FC Utrecht-fan Jorg Rademaker.

Om 14.00 uur buigt de rechtbank Midden-Nederland zich over het kort geding. Dan zal worden besloten of de wedstrijd op zaterdag of zondag wordt gespeeld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.