Terug

Volg Hart van Nederland

Verstappen pakt ondanks explosie en crashes pole position in Imola

Sport

22 apr 2022, 18:52

Dit weekend komt Max Verstappen in actie op het wedstrijdasfalt in Imola, Italië. Vrijdag vond de kwalificatie voor de eerste sprintrace van dit Formule 1-raceseizoen. En die gaat er heftig aan toe. Al na zes minuten wapperde de rode vlag en werd de strijd stilgelegd. Later werd diezelfde kleur nogmaals gehesen.

Zes minuten in de kwalificatie brak aan boord bij Williams-rijder Alexander Albon brand uit. Zijn remmen vatten vlam, waarna zijn achterwielophanging explodeerde. Het gevolg: veel brokstukken op de baan. Albon kon wel zelfstandig terugrijden naar de pitstraat. Hier inspecteerden engineers van Williams de schade aan de auto van Albon. Zijn kwalificatie zit erop.

Een kleine tien minuten later is de baan schoon en mogen de coureurs de baan weer op. Ferraririjder Leclerc bewijst zich na de eerste kwalificatie ruimschoots de snelste, gevolgd door Verstappen (Red Bull) en Sainz (Ferrari).

Sainz in de bandenstapel

In de tweede kwalificatieronde (Q2) wappert de rode vlag opnieuw: Sainz glijdt in de laatste bocht van de baan en crasht hard in de bandenstapel. Sainz is ongedeerd, maar zijn auto is er slechter aan toe. Einde kwalificatie voor de snelle Ferrari.

Tijdens de rode vlag gaat het behoorlijk regenen op het Italiaanse circuit en dat leidt tot totaal andere wedstrijdomstandigheden. Uiteindelijk pakt Verstappen in Q2 de snelste ronde, Sainz is ondanks zijn crash tweede en Norris (McLaren) de derde tijd.

Magnussen van de baan, Bottas stilgevallen

Vlak na de start van de laatste en beslissende kwalificatieronde (Q3) wappert opnieuw de rode vlag. Ditmaal staat Haas-rijder Magnussen in de grindbak. Na een paar keer steken kan hij zelfstandig terugkeren naar de pitstraat.

Even later is het wederom raak: Bottas, die voor Alfa Romeo uitkomt, valt stil. De onderbreking neemt flink wat tijd in beslag, omdat er op het deel van de baan waar Bottas staat geen kraan aanwezig is om de auto af te voeren. En dat met nog maar drie minuten kwalificatietijd op de klok.

Verstappen pakt snelste tijd

Als Q3 eenmaal wordt hervat, weet Verstappen de snelste tijd vast te houden. Hij start zaterdag tijdens de sprintrace op Imola vanaf pole position starten. Leclerc pakt de tweede tijd, Norris plek drie.

Na afloop verklaart Verstappen: "Het was listig op de baan. Het was heel erg glad, dus ik ben zeer tevreden met pole position. Het is een goed begin van het weekend."

Bovenstaande reportage over de presentatie van de auto van Verstappen werd eerder uitgezonden bij Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.