Volg Hart van Nederland

Duel Groningen - Cambuur even stilgelegd na bestorming veld door boze fans, sfeer rondom stadion nog grimmig

Sport

26 jan 2023, 20:48

De wedstrijd in de Eredivisie tussen FC Groningen en SC Cambuur is donderdag tijdelijk gestaakt geweest. Scheidsrechter Bas Nijhuis besloot daartoe nadat een groep boze Groningen-supporters in de slotfase het veld had betreden. SC Cambuur was kort daarvoor op voorsprong gekomen (0-1). Ook na de wedstrijd bleeef de sfeer in en rondom het stadion grimmig.

De wedstrijd in de Euroborg werd in de slotfase tijdelijk onderbroken nadat een groepje boze fans van de thuisclub het veld bestormde. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus heeft vanwege het uitblijven van prestaties al langer te maken met flinke kritiek.

Tijdens de eerste helft van de wedstrijd gebeurde er weinig op het veld. Voor rust noteerde Luciano Valente de enige kans. De middenvelder van FC Groningen stiftte de bal in de 8e minuut in het zijnet. Verder gebeurde er voor beide doelen nagenoeg niets.

Vermakelijke tweede helft

De tweede helft was iets vermakelijker. Valente kreeg na een uur spelen zijn tweede kans, maar de voor Cambuur debuterende doelman Robbin Ruiter redde. In de 77e minuut opende Daniël van Kaam de score voor Cambuur. De voormalig speler van Groningen schoot de bal, na een voorzet vanaf links, in de verre hoek raak.

Vlak daarna was het voor een klein clubje supporters wel mooi geweest. Als protest tegen de teleurstellende resultaten dit seizoen bestormden ze het veld. Stewards en beveiligers dirigeerden de supporters weer naar de tribune. De spelers van beide clubs kwamen na een klein kwartier weer naar buiten voor het vervolg van het duel.

Na een korte onderbreking maakte Groningen nog bijna gelijk. De lat voorkwam een doelpunt.

Laatste plaats

Door het verlies thuis van Cambuur zakt de Groningse club naar de laatste plaats. Cambuur staat op de een na laatste plaats met evenveel punten maar met een beter doelsaldo.

Grimmige sfeer Fc Groningen stadion na verloren wedstrijd

Na de wedstrijd werd de sfeer in en rondom het stadion grimmig. De Mobiele Eenheid moest er aan te pas komen om te voorkomen dat de massa boze supporters naar de hoofdingang zouden lopen. De menigte houden technisch directeur Mark-Jan Fledderus aansprakelijk voor de tegenvallende resultaten dit seizoen.

Beeld: Persbureau Meter