Terug

Volg Hart van Nederland

Dirk 'Aubergenius' van Duivenbode tweede Nederlander in kwartfinales WK Darts

Dirk 'Aubergenius' van Duivenbode tweede Nederlander in kwartfinales WK Darts

Sport

30 dec 2020, 20:56

Dirk 'Aubergenius' van Duijvenbode heeft bij het WK darts in Londen opnieuw voor een verrassing gezorgd. De 28-jarige Nederlander bleef in de vierde ronde na een stroeve start de 22 jaar oudere Engelsman Glen Durrant de baas: 4-3, na een achterstand van 1-3.

Daarmee vervolgt 'Aubergenius' een indrukwekkend toernooi waarin hij onder anderen ook al oud-wereldkampioen Rob Cross versloeg. Van Duijvenbode gooit op nieuwjaarsdag tegen de Schot Gary Anderson, de wereldkampioen van 2015 en 2016. Hij is na Michael van Gerwen de tweede Nederlander bij de laatste acht. Eerder op woensdag werd Vincent van der Voort uitgeschakeld. De Noord-Ier Daryl Gurney was met 4-2 te sterk.

Winstpremie

De als twaalfde geplaatste Durrant won bij de andere dartsbond BDO drie keer de Lakeside-wereldtitel. Bij de PDC behaalde hij half oktober zijn eerste grote succes. De Brit veroverde de titel in de Premier League, goed voor een winstpremie van circa 275.000 euro. Van Duijvenbode doet normaal de administratie op een auberginekwekerij in 's-Gravenzande. Vandaar zijn bijnaam 'Aubergenius'. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.