Terug

Volg Hart van Nederland

Debutant Verbruggen is 'niet op schoolreisje' met het Nederlands elftal

Sport

21 mrt 2023, 15:54

De training van het Nederlands elftal is nog maar net begonnen of debutant Bart Verbruggen slaat de bal na een sierlijke zweefduik uit het doel. Keeperstrainer Patrick Lodewijks klapt, maar de 20-jarige doelman van Anderlecht vertrekt geen spier. "Ik ben hier niet op schoolreisje", zegt hij even later aan de rand van het veld.

Het ligt niet voor de hand dat Verbruggen komende week tijdens de eerste interlands in de EK-kwalificatie tegen Frankrijk en Gibraltar zijn debuut mag maken in het Nederlands elftal. "De bondscoach heeft me verteld dat ik goed moet rondkijken", vertelt hij. "Maar ik wil me ook laten zien."

Eerste keeper bij zijn club

Met Jasper Cillessen, Mark Flekken en Verbruggen heeft Koeman drie keepers opgeroepen die eind vorig jaar niet waren geselecteerd voor het WK in Qatar. "Maar dat heeft ook te maken met blessures", verklaart Verbruggen de afwezigheid van Andries Noppert en Justin Bijlow. "Anders had ik nu misschien bij Jong Oranje gezeten."

Verbruggen had drie jaar geleden nog geen officiële wedstrijd voor NAC gespeeld toen hij voor 300.000 euro werd verkocht aan Anderlecht, waar hij met keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar een oude bekende trof. Hij begon als derde doelman bij de club uit Brussel, achter Hendrik Van Crombrugge en Timon Wellenreuther die inmiddels bij Feyenoord onder contract staat. Maar onder de nieuwe trainer Brian Riemer is hij al drie maanden eerste keus.

Overleden vader

Met Verbruggen heeft Oranje misschien wel de gewenste penaltykiller in huis. De keeper stopte vorige maand maar liefst drie strafschoppen in de Conferende Leaguewedstrijd tegen het Bulgaarse Ludogorets. "Ik weet niet of het een specialiteit van mij is. Maar ik stopte er ook een tijdens een bekerduel met Lierse", aldus Verbruggen die de letter C op zijn keepershandschoenen heeft staan. C is de eerste letter van de voornaam van zijn twee jaar geleden overleden vader Coen. "Hij was mijn grootste supporter. Gelukkig heeft hij me nog wel naar Anderlecht zien vertrekken. Dit had hij uiteraard ook graag meegemaakt. Maar door die letter op mijn handschoenen is hij er toch steeds een beetje bij."

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.