Terug

Volg Hart van Nederland

Chris moet wereldrecordpoging schaatsen opgeven, want 'krentenbol ging dwarszitten'

Chris moet wereldrecordpoging schaatsen opgeven, want 'krentenbol ging dwarszitten'

Sport

11 feb 2023, 18:14

Hij wilde 24 uur lang op het ijs staan en in die tijd 1710 rondjes schaatsen, om het wereldrecord te breken en aandacht te vragen voor de noodlijdende ijsbanen. Maar de tocht werd na duizend rondjes te zwaar. Daarom moest Chris Kools (59) zijn poging staken.

Na urenlange rondes over de overdekte schaatsbaan in Den Haag gaf Chris het in de nacht van vrijdag op zaterdag op.

"De krentenbol ging dwarszitten", vertelde hij zaterdag aan Hart van Nederland:

Hij moest overgeven en kreeg medicatie. "Het duurde een uurtje of vier, vijf voordat mijn maag tot rust kwam en al die tijd krijg je niets binnen. Op een gegeven moment gaan ook de heupen opspelen. Dan moet je stoppen en kiezen. Of je gaat verzuren omdat je stil gaat staan, of je geeft je heupen rust. Dat is dan het belangrijkste. Het was net te lang."

Pijn, maar Chris zet door

Een paar uur later stond Chris alweer op de schaatsbaan. Het wereldrecord lukte niet, maar Chris wilde wel een persoonlijk record halen door twee keer de Elfstedentochtafstand te schaatsen. "Ik lag vanmorgen te rekenen dat ik daarvoor nog veertig rondjes moest gaan. Dat wilde ik even afmaken."

Vrijdag begon Chris vol goede moed, en met een hapje van een banaan, aan zijn wereldrecordpoging:

Het ging allemaal niet vanzelf. Chris had niet geslapen door de pijn in zijn heupen. "Nu ik op het ijs sta, denk ik: ik wil dat ene vinkje zetten. Dan is het niet binnen de vierentwintig uur, maar wel dicht achter elkaar. Dat geeft een beter gevoel dan toen ik hier gisterenavond wegging."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.