Terug

Volg Hart van Nederland

Bierverbod in voetbalstadions krijgt steun van Ronald Koeman

Sport

14 mei 2023, 15:58

Bondscoach Ronald Koeman ziet wel wat in een bierverbod op de tribunes van voetbalstadions. "Daarmee heb je direct de oplossing voor de ongeregeldheden van de afgelopen tijd hier" denkt hij.

Onlangs verscherpte de KNVB de regels die gelden tijdens voetbalwedstrijden in de Eredivisie. Voortaan moeten spelers tijdelijk naar binnen als er iets op het veld wordt gegooid. Als dit nog een keer gebeurt, wordt de wedstrijd definitief gestaakt.

'Hou strenge regels vol'

Drie van de vier Eredivisieduels tot nu toe dit weekend werden al stilgelegd door bekers op het veld. De wedstrijd FC Utrecht - RKC Waalwijk zou zaterdag eigenlijk definitief gestaakt worden nadat voor de tweede keer een plastic beker op het veld was gegooid. Maar burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht besloot dat de resterende twee minuten van de blessuretijd uitgespeeld moesten worden. De bal lag daarbij na de aftrap van RKC wel de hele tijd stil. De spelers van beide clubs hadden onderling afgesproken niet meer te voetballen.

Koeman vindt dat voetbalbond KNVB nu moet volhouden en de onlangs aangescherpte maatregelen niet weer moet gaan afzwakken. "Nu gaan we het aanpakken en dan moet je dit doen. Dan moet je daaraan vasthouden. Anders wordt het niet beter", verklaarde Koeman bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie.

Engelse maatregelen

Koeman denkt zelfs aan maatregelen die nu al in Engeland gelden. Daar worden voetbalsupporters die zich misdragen niet alleen bestraft met lange stadionverboden, maar ook met celstraffen en boetes. De bondscoach ziet dat dat daar goed werkt.

Minister van Justitie, Dilan Yeşilgöz, zei onlangs al tegen Hart van Nederland dat ze eraan denkt om de regels in voetbalstadions aan te scherpen. Ze overweegt dezelfde maatregelen als nu in Engeland gelden, net als alcoholverboden en vaste zitplaatsen. Binnenkort wil Yeşilgöz een beslissing nemen.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.