Terug

Volg Hart van Nederland

Berghuis na Klassieker: 'Mensen worden zo opgehitst door de media'

Sport

22 jan 2023, 18:16

Steven Berghuis keerde zondagmiddag terug in De Kuip nadat hij ruim twee jaar geleden van Feyenoord was overgestapt naar Ajax. De sfeer in het stadion viel hem mee, maar hij wilde achteraf wel even zijn ei kwijt bij ESPN over de manier waarop de media over de Klassieker hadden bericht.

"De media hebben het lekker aangewakkerd in allerlei berichtgeving. Ik heb verstandige mensen gehoord, onze trainer en de trainer van Feyenoord bijvoorbeeld, maar ook hele domme", vertelde Berghuis na het duel dat in 1-1 eindigde.

Bekijk hier het hele interview met Berghuis:

Impact op familie

"Allereerst René van der Gijp, ik begin met de domste. De dingen die hij over mij heeft gezegd. En dan het AD, met mij in Ajax-shirt schreeuwend op de cover. Het heeft wel impact gehad op mij en mijn familie." Berghuis doelt daarmee op de uitspraken die van Van der Gijp vrijdag deed in Vandaag Inside.

Johan Derksen en Van der Gijp botsten over de vraag of Berghuis niet beter thuis kon blijven.

"Er gaan er 50.000 helemaal gek worden als hij het veld op komt, niet alleen de harde kern", zei Van der Gijp toen, zoals te zien in onderstaande clip van Vandaag Inside:

Johan en René botsen over rol Berghuis in Klassieker: 'Gewoon thuislaten!'
2:42
Johan en René botsen over rol Berghuis in Klassieker: 'Gewoon thuislaten!'

"Ik denk dat media moeten nadenken voordat ze wat zeggen of schrijven", vervolgt Berghuis in het interview met ESPN. "In het stadion was het vandaag prima: fluiten oké, een paar spreekkoren, ook oké. Maar mensen worden zo opgehitst door media, in zulke bewoordingen. Het gaat soms echt te ver."

Rustig vertrokken

Het bleef rustig tijdens en na de wedstrijd. Volgens de politie waren er geen ongeregeldheden rondom De Kuip. "Iedereen is vrij snel en rustig na de wedstrijd uit het stadion vertrokken", aldus een woordvoerder. De wedstrijd tussen de rivaliserende clubs eindigde in 1-1.

Van tevoren was veel politie op de been omdat bij de laatste Klassieker in Rotterdam eind 2021 veel ongeregeldheden waren, waarbij tientallen mensen werden gearresteerd. Ook werden toen politie en de Ajax-bus bekogeld met vuurwerk.

Voor de wedstrijd was het wel even onrustig. Nadat de bus van Feyenoord het stadion in was gereden, gooiden mensen vuurwerk naar de politie op het plein voor het Maasgebouw. Daarop zette de politie enkele seconden het waterkanon in.

De ongeregeldheden zijn te zien in deze video:

Opstootjes voorafgaand aan Feyenoord - Ajax: zeven aanhoudingen en politie-inzet met waterkanon
0:44
Opstootjes voorafgaand aan Feyenoord - Ajax: zeven aanhoudingen en politie-inzet met waterkanon

Er zijn zeker zeven mensen aangehouden, waarvan een paar al eerder op de dag. Deze mensen werden aangehouden vanwege het roepen van discriminerende teksten, belediging of het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Zondagavond wordt de Klassieker besproken aan de talkshowtafels. Niks missen van de Nederlandse televisieavond? Luister dan hier de laatste aflevering van de Hart van Nederland-podcast TV-TALK:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.