Terug

Volg Hart van Nederland

Amateurclub Spakenburg vernedert FC Utrecht in kwartfinale bekertoernooi

Sport

28 feb 2023, 22:07

Het is een droomavond voor de amateurs van Spakenburg, in een vol stadion Galgenwaard wisten ze het grote FC Utrecht het nakijken te geven in de kwartfinale van het bekertoernooi. De amateurs uit de tweede divisie versloegen de subtopper uit de Eredivisie met 4-1. Dat gebeurde nog in Utrecht ook.

FC Utrecht en Spakenburg staan in de competitie allebei op de zevende plaats; Utrecht in de Eredivisie, Spakenburg in de tweede divisie.

Vroeg op voorsprong

Al in de 12e minuut zette Wimilio Vink Spakenburg op voorsprong. Hij nam de bal ineens op de schoen na een voorzet van Luuk Admiraal en passeerde doelman Vasilis Barkas.

Na bijna een uur liep Spakenburg verder uit. Admiraal brak door na een splijtende pass van Floris van der Linden en rondde beheerst af.

Anastasios Douvikas scoorde vervolgens voor FC Utrecht (1-2), na een pass van Sander van de Streek. Even later echter herstelde Spakenburg de marge alweer, dankzij Masies Artien. Vervolgens werd de blamage voor Utrecht compleet door de vierde Spakenburgse treffer, van Van der Linden.

Stunten

Spakenburg is de tweede club uit het dorp Bunschoten-Spakenburg die doordringt tot de laatste vier van het bekertoernooi. In 1975 lukte dat de grote rivaal IJsselmeervogels ook al eens, dat onder meer won van AZ. In de halve finale destijds, gespeeld in Deventer, was FC Twente te sterk. Ook VVSB bereikte als amateurclub de laatste vier, in 2016. Spakenburg zorgde eerder in het toernooi voor een grote stunt door FC Groningen uit te schakelen.

In TV-TALK komen de opvallendste fragmenten van de televisieavond voorbij, bijvoorbeeld de overwinning van Spakenburg op FC Utrecht:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.