Terug

Volg Hart van Nederland

Amateurclub De Treffers viert feest na opnieuw verslaan profclub in bekertoernooi

Sport

12 jan 2023, 09:21

De spelers van amateurclub De Treffers vierden woensdagavond groot feest in hun kleedkamer, nadat zij voor een daverende verrassing in de tweede ronde van de KNVB-beker hadden gezorgd. De voetbalclub uit Groesbeek versloeg namelijk op het eigen sportpark de professionals van SC Cambuur met 1-0.

Cambuur speelt in de Eredivisie, De Treffers komt uit in de tweede divisie en had eerder in het toernooi met RKC Waalwijk ook al een club uit de Eredivisie uitgeschakeld.

Na een half uur kwam De Treffers op voorsprong. Willem den Dekker zorgde voor de 1-0. Hij nam een voorzet van links fraai aan en scoorde vervolgens met een schot uit de draai in de bovenhoek.

'Helemaal gek'

In de ochtendshow van Radio Veronica kon de matchwinner een dag later nauwelijks geloven wat er Groesbeek gebeurde. "Er waren drieduizend mensen op het sportpark, die worden dan helemaal gek. Dan word jij ook maar gek. Er gaat een partijtje ontlading in je om, dat is niet normaal. We hebben het gisteren even goed gevierd", vertelt Den Dekker.

De doelpuntenmaker is zelf gymleraar en gaf overdag zeven gymlessen op zijn school, voordat hij de winnende tegen de touwen knalde tegen SC Cambuur. "We zijn afgelopen week op trainingskamp geweest in Spanje en daar hebben we keihard getraind. En we weten dat als we met z'n allen er alles voor geven, dat er dan een kansje is."

Belletje van de baas

Uiteindelijk won de amateurclub van de professionals. Vanwege de biertjes hoopte Den Dekker maar op één telefoontje op donderdagochtend: "Van mijn baas, dat hij zou zeggen dat ik mocht blijven liggen", grapt de voetballer. Maar het mocht niet baten, want Den Dekker staat inmiddels 'gewoon' weer gymles te geven.

Nu De Treffers door is naar de volgende ronde, durft de ster van woensdagavond stiekem te dromen van een volgende tegenstander. "Ik ben zelf een PSV-supporter, dus uit haar het Philips-stadion is prima", zegt Den Dekker tot slot.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.