Terug

Volg Hart van Nederland

Zwartste zaterdag: drukste dag op Europese wegen deze zomer

nieuws

12 aug 2023, 17:05

Het was zaterdag de zwartste zaterdag tot nu toe. Volgens de ANWB was het de drukste dag van deze zomer op de Europese wegen. Vooral van en naar het zuiden stonden lange files door terugkerend en nog vertrekkend vakantieverkeer.

In Frankrijk stond rond het middaguur zo'n 1200 kilometer file. "Het is drukker dan een week geleden", zegt een woordvoerder van de ANWB. Vorige week zaterdag ging het om zo'n 1000 kilometer file op de Franse wegen.

Ook in het noorden van Duitsland was het druk volgens de woordvoerder. Met name rond Hamburg stonden lange rijen met auto's. Hetzelfde gold voor de Gotthardtunnel in Zwitserland, waar de wachttijd opliep tot 1 à 2 uur.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.