Terug

Volg Hart van Nederland

Zondag laatste zoekdag van Nederlands reddingsteam in Turkije: 'Kans op overleven zeer gering'

nieuws

11 feb 2023, 21:53

Zondag is de laatste zoekdag van het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR in Turkije. Dat meldt landelijk commandant Arjen Littooij van USAR op Twitter. "6 dagen na de aardbeving komen we in een andere fase. De kans op overleven is zeer gering."

Volgens de commandant betekent dit dat er andere hulp nodig is. Er wordt nog 1 dag in en buiten het Turkse Hatay gezocht. Daarna wordt de zoektocht overgedragen aan andere teams.

106 uur onder het puin

Vrijdag werd nog een 8 jaar oud levend jongetje onder het puin gehaald door het Nederlandse reddingsteam.

Ibrahim had 106 uur onder het puin gelegen en was nog aanspreekbaar:

Nederlands reddingsteam haalt na 106 uur jongen (8) onder het puin vandaan
0:27
Nederlands reddingsteam haalt na 106 uur jongen (8) onder het puin vandaan

Eerder op de dag maakte USAR bekend dat er zaterdag geen reddingen door het team zijn geweest. Op hun website is te lezen: "De verwachting is dat nu meer gezocht zal gaan worden in de gebieden buiten de stad. (...) We merken dat de honden vermoeid raken door de vele inzetten." 

Het aantal doden door de verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië is gestegen tot ruim 25.000. In Turkije zijn ook ruim 80.000 gewonden geteld. 

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.