Terug

Volg Hart van Nederland

Zien we komend weekend voorlopig de laatste GP van Duitsland?

Zien we komend weekend voorlopig de laatste GP van Duitsland?

Sport

23 juli 2019, 09:12

Het kan zomaar zijn dat we komend weekend voorlopig de laatste Grand Prix van Duitsland zien. De Hockenheimring heeft nog geen contract voor volgend jaar en dreigt buiten de boot te vallen. De directie van het circuit heeft weinig hoop dat het nog goedkomt. 'Voor 2020 acht ik de kans klein op een Duitse grand prix', zei directeur Georg Seiler van Hockenheim aan persbureau DPA. 'Er zijn 21 races gepland, Hanoi en Zandvoort zijn nieuw, dus er zullen races moeten afvallen. Mexico en Barcelona behoren tot de kandidaten en wij ook.' Al jaren lopen de bezoekersaantallen op de Hockenheimring terug. Ook financieel lukt het de organisatie amper om het raceweekend rond te krijgen. Dit jaar moest Mercedes financieel al de portemonnee trekken om de Grand Prix te kunnen organiseren. 'Er is altijd een achterdeur en we praten met eigenaar Liberty Media van de Formule 1, maar van een contract voor 2020 is nog lang geen sprake. Ik zie het somber in', laat Seiler weten. Foto: AFP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.