Terug

Volg Hart van Nederland

Zes Erasmus-studenten waren in universiteitsgebouw Praag tijdens schietpartij, zijn veilig

nieuws

21 dec 2023, 22:08

Zes studenten van de Erasmus Universiteit waren ten tijde van de schietpartij in de Karelsuniversiteit in Praag in het universiteitsgebouw aanwezig. Zij zijn allemaal in veiligheid en er is contact met hen, meldt het college van bestuur van de Rotterdamse universiteit in een korte verklaring.

De onderwijsinstelling zegt ook in contact te staan met andere studenten van de Erasmus Universiteit die in Praag zijn en met Praagse studenten die juist in Rotterdam zijn.

Het universiteitscollege laat verder weten diep geschokt te zijn door de schietpartij in Praag, waarbij donderdagmiddag zeker vijftien doden vielen. "De gebeurtenis raakt ons extra diep vanwege het tragisch schietincident in het Erasmus MC van slechts enkele maanden geleden dat nog vers in het geheugen staat."

Het college leeft mee met de slachtoffers en hun nabestaanden.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.