Terug

Volg Hart van Nederland

Werk Pim Lammers krijgt prominente plek in boekwinkels en bibliotheken

Werk Pim Lammers krijgt prominente plek in boekwinkels en bibliotheken

nieuws

9 feb 2023, 10:13

Nederlandse boekwinkels en bibliotheken gaan de komende week massaal het werk van schrijver Pim Lammers onder de aandacht van het publiek brengen. Zij doen dit bijvoorbeeld door zijn werk op een prominente plek te etaleren en posters met zijn gedichten op te hangen. Dat heeft de Koninklijke Boekverkopersbond (KBB) donderdag gemeld.

Volgens een woordvoerder van de KBB wordt het initiatief "sectorbreed" gedragen en doen vrijwel alle 1500 boekwinkels in Nederland mee. De actie wordt gesteund door boekenkoepel CPNB en de uitgever van de dichtbundel van Lammers, die ook het promotiemateriaal verzorgt.

Doodsbedreigingen

De directe aanleiding is de herdruk van de dichtbundel Ik denk dat ik ontvoerd ben van Lammers. De vraag daarnaar is enorm toegenomen nadat Lammers zaterdag had gemeld dat hij doodsbedreigingen krijgt vanwege zijn rol in de aankomende Kinderboekenweek.

De doodsbedreigingen volgden nadat een christelijke lobbygroep, zangeres en presentatrice Monique Smit en model Kim Feenstra een fragment hadden gedeeld uit een verhaal dat Lammers bijna tien jaar geleden voor volwassenen schreef, over de relatie tussen een tienerjongen en zijn trainer. Het gaat over 'grooming', het proces waarbij een dader het vertrouwen wint van iemand met misbruik als doel.

"De schok in de culturele wereld over de bedreigingen is niet te beschrijven", aldus een woordvoerder van de KBB. "Een schrijver van dit kaliber kan voor zoveel mensen zo waardevol zijn, en kan mensen helpen om breder te leren denken en kijken. Dat is de boodschap die we massaal willen uitdragen."

Aangifte

Lammers heeft aangifte gedaan van de doodsbedreigingen, die breed worden veroordeeld. Hij zou het gedicht voor de Kinderboekenweek schrijven, maar heeft zich teruggetrokken.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.