Terug

Volg Hart van Nederland

Guur weer met af en toe zon en winterse buien

Guur weer met af en toe zon en winterse buien

Weerbericht

24 dec 2020, 07:45

Na een paar dagen regen, gaat het vandaag op de meeste plaatsen opklaren. De afgelopen dagen viel er tussen de 40 en 60 millimeter, op veel plaatsen in Nederland viel er in de hele maand november minder neerslag. Dat meldt Weer.nl. Vandaag verovert relatief koude lucht vanuit het noorden ons land. De regen trekt daarbij eindelijk naar het zuidoosten weg. De zon laat zich ook weer zien in de middag, maar we zijn nog niet helemaal af van de regen. Vooral in de avond komen er een paar buien voor met kans op hagel of natte sneeuw. Aan zee waait een stevige noordenwind (windkracht 6 tot 7) en met 7 graden is het een stuk guurder dan de afgelopen dagen.

Meer zon tijdens kerst

Morgen, de eerste kerstdag, komt de zon er behoorlijk door, maar vooral in de ochtend kan ook nog een winterse bui vallen. De wind neemt af en het wordt, na een nacht met temperaturen dichtbij het vriespunt en plaatselijke gladheid, overdag tussen 5 en 7 graden. In de nacht naar tweede kerstdag kan lokaal een beetje regen of natte sneeuw vallen. Bij temperaturen in het binnenland dichtbij het vriespunt wordt het opnieuw plaatselijk glad. Overdag zien we wind en bewolking toenemen en vooral in de middag gaat het af en toe regenen. Het wordt 5 of 6 graden. Vooral later in de middag en in de avond gaat het hard waaien uit een zuidelijke richting, in de nacht naar zondag kan het gaan stormen met windstoten die in de kustgebieden ruim boven 100 kilometer per uur kunnen uitkomen. Er valt dan veel regen.

Na de feestdagen blijft het ook regenen

Ook zondag regent het eerst nog hard door en blijft het stormen. Pas in de middag wordt het rustiger, trekt de regen weg en kan nog een enkele bui vallen. Het wordt dan 5 tot 8 graden. Beeld: Erica van Leeuwen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.