Terug

Volg Hart van Nederland

Zomerweer keert halverwege volgende week terug in Nederland

Weerbericht

5 aug 2023, 10:04

Er is beter weer op komst maar voor we weer kunnen zonnebaden of een drankje kunnen doen in de volle zon moeten we eerst nog door een paar wisselvallige en grijze dagen heen. Dat meldt Weer.nl.

Zaterdagochtend ziet er nog best aardig uit, het is wel overwegend bewolkt maar op de meeste plaatsen droog. Hier en daar prikt de zon er nog even doorheen. Vanuit het westen komt een flinke zone met buien dichterbij en het duurt niet lang voor daaruit de eerste regen gaat vallen.

Tegen de middag blijft het van tijd tot tijd regenen, dan kunnen de buien ook een stuk steviger uitpakken. Er is een kleine kans op onweer daarbij.

Wind en pittige buien

Het waait niet al te hard, de wind is meest matig uit zuidelijke richtingen. Voor de buien uit kan het daardoor nog plaatselijk een graad of 20 worden, maar op de meeste plaatsen halen we dat vandaag niet en in de regen zal het sowieso een stuk killer zijn.

Ook in de avond komen nog een paar pittige buien langs, vannacht is het wat vaker droog. Koud wordt het niet, het blijft bewolkt en de temperatuur zakt tot een graad of 13.

Zondag hebben we nog steeds met buien te maken, al is er dan vooral in het noorden ook af en toe ruimte voor de zon.

Zomer keert terug

Maar in de loop van komende week lijkt de zomer toch weer terug te keren. De week begint nog redelijk koel met een enkele bui, maar woensdag verschuift het weerbeeld en kan het in het binnenland met 25 graden al zomers warm gaan worden. In de kustgebieden wordt het tussen 21 en 23 graden.

In de dagen daarna is het overwegend droog weer en met veel ruimte voor de zon mag rekening gehouden worden met temperaturen tussen 22 en 28 graden. Maxima tot 25 graden blijven het meest waarschijnlijk.

Waarschijnlijk houdt het droge en zomerse weerbeeld niet lang stand door de dreiging van onweersbuien eind volgende week.

Weten tot wanneer je kunt genieten van de zon? Je vindt meer informatie op Weer.nl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.