Terug

Volg Hart van Nederland

Zomerwarmte tot 26 graden houdt tot begin volgende week aan

Weerbericht

17 mei 2023, 08:38

Het wordt nu echt tijd om de zonnebrillen en korte broeken uit de kast te halen. Want hoewel het vandaag en morgen nog niet zo warm is, belooft het weer vanaf dit weekend echt zomers te gaan worden, verwacht Weer.nl. Ook na het weekend blijft het nog even zomers aanvoelen.

Waar de temperaturen woensdag nog gematigd zijn met zo'n 12 tot 17 graden, is het wel rustig en droog. De zon laat zich ook geregeld zien, ondanks dat er af en toe wat wolken over drijven. In de nacht naar Hemelvaartsdag koelt het flink af naar 2 graden en kan het zelfs lokaal gaan vriezen. Dauwtrappen wordt in het binnenland door de vorst aan de grond hier en daar rijptrappen. Tijdens Hemelvaartsdag ligt de temperatuur wederom tussen 12 en 17 graden.

Bekijk de weersverwachting hier:

Weerbericht woensdag 17 mei 2023
1:30
Weerbericht woensdag 17 mei 2023

Zomerse hitte

Maar houd je vast, want vanaf vrijdag gaan de temperatuur flink omhoog. Dankzij een hogedrukgebied dat langzaam naar de Noordzee trekt, liggen de temperaturen op vrijdag en zaterdag al tussen de 17 en 20 graden.

Zondag en maandag kan het kwik dan nog eens verder stijgen tot maar liefst 22 tot 25 graden. In het binnenland kan het beide dagen zelfs 26 graden worden. De eerste zomerse dag van dit jaar komt zo duidelijk zicht. Als het zondag nog niet lukt, hebben we maandag een tweede kans.

Let wel op, want met de warmte kunnen ook flinke regen- of onweersbuien ontstaan. Dus terwijl je geniet van de zon, houd ook een paraplu bij de hand. Na dinsdag lijken de temperaturen weer wat te dalen, maar blijft de zon afgewisseld met wolken zich laten zien.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.