Terug

Volg Hart van Nederland

Zomers warme dagen voor de boeg, maar ook kans op fikse buien

Weerbericht

19 mei 2023, 11:17

Er komt zomers weer onze kant op. Door een hoge luchtdruk ten noorden van ons land, waait er warme lucht uit het noorden onze kant op. Vooral zondag en maandag kan het binnenland zelfs 25 graden worden, oftewel echt zomerse temperaturen. Maar wees voorbereid: houd namelijk ook je paraplu bij de hand.

Vandaag en morgen wordt het tussen de 17 en 20 graden, behalve aan zee en op de Wadden waar het wat koeler blijft door het koude zeewater.

Bekijk het weerbericht voor de komende dagen hier:

Weerbericht vrijdag 19 mei 2023
1:28
Weerbericht vrijdag 19 mei 2023

Maar vanaf zondag gaat het echt beginnen. Er komt dan warmere lucht hoog boven ons langs en dat voelen we op de grond. Vooral in het binnenland kan het zowel zondag als maandag 22 tot 25 graden worden. Aan de kust wordt het iets minder warm. Er komt ook meer vocht in de lucht, dus er kan een bui vallen. Zondag vooral in het noordoosten en oosten van het land, en maandag kan dat overal gebeuren.

Dus geniet van de zon zolang ie er is, want wees voorbereid op een plotselinge omslag in het weer. Die buien kunnen wel flink zijn, met kans op onweer, hagel en harde wind. Maandag is die kans nog groter omdat de lucht dan weer kouder wordt. De wolken kunnen dan heel hoog worden en dat betekent zwaardere buien.

Kouder

Na maandag gaat de temperatuur weer iets naar beneden, met een noordwestenwind die minder warme lucht meebrengt. Dinsdag kan het in het oosten nog net 20 graden worden, maar aan zee wordt het maar 14 graden. Woensdag krijgen we weer meer zon, wordt het droger en de temperatuur gaat weer iets omhoog.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.