Terug

Volg Hart van Nederland

ZIEN: Wolkbreuk zorgt voor natte voeten in Haren

Weerbericht

6 mei 2023, 22:00

Een wolkbreuk heeft voor natte voeten gezorgd in het Groningse Haren. Verschillende straten zijn afgezet en het treinstation van Haren kampt met problemen. Het viaduct onder het station staat blank. Een enkeling probeert fietsend toch de andere kant te halen. Vaak tevergeefs.

Volgens RTV Noord begon het rond 14.30 uur keihard te regenen en viel er in een uur tijd maar liefst 55 millimeter. Dat is veel meer dan de definitie van een wolkbreuk, waarbij wordt uitgegaan van 30 millimeter of meer.

Overlast

Door de hevige regenval raakte de riolering in Haren overbelast en kwamen verschillende straten onder water te staan. Ook kwamen enkele tunneltjes, zoals onder het spoor, blank te staan.

Automobilisten die niet durven door te rijden, staan her en der vast. Bewoners merken dat ze hun toilet niet meer kunnen doorspoelen. De brandweer heeft de getroffen straten afgezet en werkt hard aan het oplossen van de problemen.

Ook lag het treinverkeer tussen Groningen Europapark en Assen even stil nadat er een verzakking van het perron op station Haren werd geconstateerd. Inmiddels rijden de treinen tussen de twee stations weer.

Beeld: Persbureau Meter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.