Terug

Volg Hart van Nederland

Zachte maar grijze dag met soms een spatje regen

Weerbericht

16 feb 2023, 08:29

Na een paar mooie lentedagen met veel zon en aangename temperaturen zijn de wolken terug. Gisteren begon het met sluierbewolking en vandaag zijn de wolken dikker en kan er soms een beetje regen vallen. Wel wordt het met temperaturen tussen de 9 en 12 graden zacht vandaag.

Volgens Weer.nl trekken er de komende uren twee regengebieden over ons land. Een in de ochtend en de ander later in de middag en begin van de avond. Veel regen gaat er niet vallen. Tussen de twee gebieden door is er een droge periode.

Morgen nog een stukje zachter

Vannacht is het op de meeste plaatsen droog. De aantrekkende zuidwestenwind, die later aan de kust krachtig en in het Waddengebied misschien wel even hard wordt, voert vanuit het zuidwesten zachtere lucht aan. In Zeeland wordt het dan ook niet kouder dan 10 of 11 graden, in het noorden kan het kwik nog tot een graad of 6 dalen en daar klaart het mogelijk ook nog een tijdje op.

Morgen hebben wolken weer de overhand en vooral later op de dag komt een smal front met regen vanuit het noorden het land binnen. Net als vandaag komt de zon er overdag niet of nauwelijks aan te pas en bij de aan zee krachtige tot harde zuidwestenwind zijn de temperaturen met tussen 11 en 14 graden erg hoog voor de tijd van het land. Lokaal kan het zelfs 15 graden worden.

Regenachtige start weekend

Morgenavond en in de nacht naar zaterdag trekt de regen naar het noorden, zaterdagochtend hebben we er in het hele land mee te maken. Het kan dan even flink doorplensen. Er waait nog steeds een stevige westelijke tot zuidwestelijke wind en het wordt tussen 8 graden in het noorden en 12 graden in het zuiden. Maar goed nieuws voor alle carnavalsvierder: later op de dag trekt de regen weg en kan hier en daar de zon er nog even doorheen komen.

Ook zondag en maandag is het nog aan de bewolkte kant, met zondag in de ochtend in het zuiden en maandag – zoals het nu lijkt – vooral in het noorden en midden een beetje regen of motregen. Zondag kan met name in het noorden ook de zon er geregeld doorkomen, de rest van de tijd is het bewolkt. De wind neemt af en met temperaturen van op zondag tussen 8 en 10 en maandag in het zuiden alweer 12 graden blijft het nog steeds zacht.

Pas later volgende week kouder

Pas later volgende week, waarschijnlijk vanaf woensdag, draait de wind tijdelijk naar het noordwesten en komt koudere lucht het land binnen. Dan trekt de wind aan, neemt de buienkans toe en kan er ook weleens een winterse bui tussen zitten. In de nachten kan het tijdens opklaringen een graadje vriezen, overdag wordt het tussen 7 en 9 graden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.