Terug

Volg Hart van Nederland

Haal je auto nog even niet door de wasstraat: wolk met saharastof in aantocht

Weerbericht

22 feb 2023, 10:27

Wie van plan was om woensdag de auto door de wasstraat te halen of even lekker de ramen te lappen, kan daar beter nog een dagje mee wachten. Er trekt woensdag namelijk weer een wolk saharastof over het land. Het stof komt met een paar lichte buitjes hier en daar naar beneden, zo voorspelt Weer.nl.

De stofwolken komen uit de Sahara en trekken woensdag via Spanje en Frankrijk over ons land. Omdat in de loop van de middag de kans op een bui toeneemt, kan het stof op sommige plekken naar beneden komen. Vooral bij lichte buitjes is het saharastof goed te zien, omdat het niet door het regenwater wordt weggespoeld.

De lucht met het saharastof trekt nog tot donderdagmiddag over ons land. Daarna draait de wind en trekt er veel schonere lucht het land binnen. In het noordwesten breekt dan al snel de zon door en wordt de lucht weer blauw. De 'smerige' lucht met het saharastof wordt dan door het koufront richting Centraal- en Oost-Europa geduwd.

Guur weer

Door het koufront wordt het donderdag wel een stuk koeler. In de middag daalt de temperatuur naar een graad of 6. Ook de dagen daarna wordt het behoorlijk guur met een koude wind en buien die over het land trekken. In de nachten neemt de kans op vorst toe en overdag wordt het niet warmer dan 6-9 graden. Zaterdag kan er zelfs een winterse bui vallen, in de vorm van hagel of natte sneeuw. Vanaf zondag wordt het droog en schijnt de zon flink.

Meer over het weer lees je bij onze collega's van Weer.nl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.