Terug

Volg Hart van Nederland

Winterpret verdwijnt als sneeuw voor de zon: temperatuur weer richting de dubbele cijfers

Weerbericht

9 mrt 2023, 07:52

Woensdagavond en vannacht heeft het opnieuw gesneeuwd en vooral in het midden van het land ligt donderdagochtend hier en daar een dun laagje sneeuw. Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgegeven vanwege de kans op gladheid. De meeste neerslag is inmiddels naar Duitsland weggetrokken, maar op sommige plekken kan er nog wat vallen.

Helaas is de winterpret van korte duur, want vanmiddag dient zich alweer een volgende storing aan vanuit het zuidwesten. De bewolking wordt weer dikker en op steeds meer plaatsen gaat het regenen. Het is koud met een maximumtemperatuur van 4 à 5 graden op veel plaatsen. Alleen in het uiterste zuiden van Nederland komt een stuk warmere lucht binnen en daar kan het later vandaag lokaal 9 of zelfs 10 graden worden.

Flink doorplenzen

In het noordoosten van het land blijft het tot de avond droog, maar uiteindelijk gaat het ook daar regenen. In de avond en nacht kan dat zelfs overgaan tot (natte) sneeuw. In het noorden daalt de temperatuur nog tot rond het vriespunt. In het midden en zuiden blijft het veel zachter komende nacht, in het zuiden wordt het zelfs niet veel kouder dan een graad of 7. Hier blijft het bij regen en het kan vanavond en vannacht soms even flink doorplenzen.

Ook morgen blijft het wisselvallig met regelmatig neerslag en stevige wind vanuit het noordwesten. In het noorden is het koud met een graad of 2 à 3 en kan nog steeds natte sneeuw vallen, terwijl het in het zuiden veel zachter is en af en toe regent.

Meer over het weer lees je bij onze collega's van Weer.nl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.