Terug

Volg Hart van Nederland

Weerman Reinout waarschuwt: 'Als het zo doorgaat hebben we straks nog maar twee seizoenen'

Weerman Reinout waarschuwt: 'Als het zo doorgaat hebben we straks nog maar twee seizoenen'

Weerbericht

31 jan 2023, 18:49

Januari 2023 is tot nu toe veruit de natste januari ooit gemeten. Gemiddeld viel er deze maand meer dan 140 mm regen in de Bilt. Normaal valt er gemiddeld in januari ongeveer 70 mm regen per maand. Er is een duidelijke trend te zien in het winterklimaat. De maand januari wordt net als de andere wintermaanden snel zachter en natter.

Weerman Reinout van den Born van Weer.nl maakt zich zorgen: "Het winterseizoen in Nederland is al heel kort en het wordt steeds korter. Ik denk dat er een tijd komt dat er in Nederland geen winters meer voorkomen, dan heb je een hele korte periode van lente die overgaat in een lange zomer en een lange herfst. Wanneer dat precies gaat gebeuren is niet te voorspellen, waarschijnlijk binnen 20 tot 30 jaar", vertelt hij aan Hart van Nederland.

Hoop

Dat is slecht nieuws, want onze natuur is niet gemaakt op dit klimaat. Gelukkig ziet Reinout de toekomst van Nederland niet alleen somber in. "Nederland is een rijk land waarbij we met man en macht werken aan allerlei technische mogelijkheden. Staatsbosbeheer is al bezig met het planten van bomen die wel beter tegen droogte kunnen. Landen die minder ontwikkeld zijn zullen veel grotere problemen ondervinden aan klimaatverandering."

Half januari hadden meerdere plaatsen in het land last van wateroverlast door de grote hoeveelheid neerslag:

Wateroverlast op verschillende plekken door hevige regenbuien
0:30
Wateroverlast op verschillende plekken door hevige regenbuien

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.