Terug

Volg Hart van Nederland

Nog meer recordwarme dagen: lokaal kans op 25 graden

Weerbericht

29 okt 2022, 09:16

Het is nog even geen tijd voor dikke truien, want na de recordwarme vrijdag wordt het ook dit weekend opnieuw bijzonder zacht voor de tijd van het jaar. Op grote schaal schieten de temperaturen rond de 20 graden met kans op sommige plekken zelfs zomers.

Waar het op zaterdag wat mistig kan zijn, komt al snel vooral in het zuiden en midden van het land de zon door. In het noorden zijn de wolkenvelden iets hardnekkiger en vooral in het noordwesten kan uit de bewolking een beetje regen of een bui vallen. Maar de temperaturen zullen dan al rond de 17 graden zijn.

In de middag loopt de temperatuur op naar 20 graden of meer verder het binnenland in. Lokaal kan het zelfs in Zuid-Limburg zomers worden met 25 graden en daarmee is het opnieuw recordzacht.

Zonnig weekend

Zondag krijgt de zon ook meer ruimte. We kunnen rekenen op maximaal 22 graden en ook dat kan een warmterecord opleveren.

Ook maandag lijkt het nog niet helemaal gedaan met de hoge temperaturen, al wordt het wel iets minder warm. Nog steeds is het 20 graden in het zuiden en wisselen wolken en de zon elkaar af. Wel kan in de middag een lokale bui vallen.

Herfstweer

Vanaf dinsdag lijkt het wisselvalliger te worden. Af en toe valt er regen en de zon krijgt het moeilijker om door te breken. De temperaturen gaan geleidelijk weer omlaag en daarmee in de richting van gemiddelden voor de tijd van het jaar.

Weer.nl

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.