Terug

Volg Hart van Nederland

Zorg voor een windbestendige outfit: het wordt een stormachtig carnavalsweekend

Weerbericht

17 feb 2023, 12:58

Hou je hoed goed vast dit carnavalsweekend, het gaat namelijk flink waaien. Het wordt daarnaast ook een grijs weekend, met prima temperaturen, zo schrijft weer.nl.

Met windkracht 6 of 7 moet de carnavalsoutfit vrijdag stevig om je schouders zitten. Daarnaast moet het ook wat neerslag kunnen verdragen, want aan het begin van de dag is er kans op wat lichte regen. In de middag wordt het op de meeste plaatsen droog, maar blijft het wel bewolkt. In de avond neemt de kans op regen weer verder toe. De temperatuur is met 10 à 14 graden wel lenteachtig.

Zaterdag zal de wind iets afnemen, maar kan het vooral in het westen nog stevig waaien. De dag zal opnieuw grijs verlopen en af en toe valt er ook een spatje regen. De meeste neerslag lijkt in het noorden te gaan vallen. Met temperaturen tussen de 10 en 13 graden is het opnieuw allesbehalve koud.

Grijs weerbeeld blijft

Op zondag valt vooral in het zuiden en oosten nog wat regen. In de rest van het land is het nagenoeg droog. Wel blijft het bewolkt. De wind houdt zich koest en het wordt tussen de 7 en 10 graden. Na het weekend blijft het weerbeeld hetzelfde, met elke dag een spatje regen en veel bewolking. Ook de temperatuur blijft relatief hoog.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.