Terug

Volg Hart van Nederland

Na mistige dagen toont het weer zich dit weekend op zijn paasbest

Weerbericht

14 apr 2022, 08:59

Wie had gehoopt dat het deze week al mooi lenteweer zou zijn, kwam bedrogen uit. Maar goed nieuws: de zon is op tijd voor een mooi paasweekend. Zaterdag worden temperaturen tussen de 12 en 17 graden verwacht en zondag kan het regionaal zelfs 20 graden worden. Dat meldt Weer.nl.

Na een mistige ochtend breekt de komende uren de zon door. Helaas ontstaan er later vanochtend en vanmiddag stapelwolken, die in het oosten en zuidoosten lokaal voor een bui zorgen. In de meeste delen van het land blijft het wel droog. Het wordt ook aangenaam warm: van 12 graden op de Wadden, tot 17 graden in het midden van het land en in Limburg wordt het lokaal zelfs 20 graden.

Morgen mistig met in de middag zon

Morgen begint de dag ook met behoorlijk wat mist, maar zal het wat langer duren voordat deze wegtrekt. Op de meeste plekken wordt het 's middags pas wat zonniger. Het wordt waarschijnlijk ook iets minder warm doordat er een koele noordoostelijke wind door het land waait. De middagtemperaturen lopen uiteen van 12 graden op de Wadden tot rond 17 graden in het zuiden.

De paashaas neemt het lekkere weer ook weer mee

Op tweede paasdag (maandag) lijkt er overal meer bewolking te zijn. Overdag is het overal droog, maar tegen het einde van de middag en in de avond is er in het westen kans op een bui. Overdag kun je je jas thuis laten want het wordt lekker warm: er worden temperaturen tussen 14 en 20 graden verwacht.

Na Pasen wordt het waarschijnlijk weer wat wisselvalliger. Lagedrukgebieden sturen af en toe wat bewolking en wat regen naar ons land, maar tussendoor is het ook langere tijd droog en zonnig. Het wordt wel wat kouder: tussen de 14 en 17 graden.

Foto: Jos Hebben

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.