Terug

Volg Hart van Nederland

Een fris weekend, maar volgende week wordt het warmer

Weerbericht

30 apr 2022, 09:32

Het weerbeeld bij ons wordt al een tijdje gedicteerd door een hogedrukgebied in de buurt van Nederland en dat blijft voorlopig ook wel even zo. Het zorgt voor rustig weer, maar tegelijkertijd ook voor een noordoostelijke wind, waardoor het aan de frisse kant blijft.

Vanochtend start het zuidoosten mooi met flink wat ruimte voor de zon, maar ook daar trekken straks wat meer wolkenvelden binnen. In de rest van het land blijft het overwegend grijs, vooral in het noorden zijn de wolken dik en daar is de meeste kans op lokaal een spat regen. Verder is het rustig en de temperatuur stijgt naar een graad of 10.

Koud voor tijd van het jaar

In de loop van de middag breekt de bewolking vanuit het westen open. Vooral in de kustprovincies wordt het dan vrij zonnig. Door de zwakke tot matige noordelijke wind wordt frisse lucht aangevoerd. De maxima liggen tussen 11 graden op de stranden tot 14 graden in het zuiden. Daarmee is het koeler dan gemiddeld in deze tijd van het jaar (17 graden).

Vanavond zijn er steeds bredere opklaringen. Komende nacht trekt vanuit het westen nieuwe bewolking het land binnen. Plaatselijk kan daarbij mist ontstaan. Later gaat de wind liggen en koelt het in het binnenland plaatselijk af tot dicht bij het vriespunt. Aan de grond kan het op veel plekken zelfs licht vriezen. Aan zee is het zachter, met zo'n 5 tot 7 graden.

Morgenochtend is het op de meeste plekken vrij zonnig en koud. Vanuit het westen neemt de bewolking toe, maar het blijft waarschijnlijk overal droog. In de middag is er een mix van wolkenvelden en wat zon. De noordelijke wind is nog steeds zwak tot matig. Het wordt iets warmer, met maxima van 12 graden op de Wadden tot 16 graden langs de Belgische grens.

Volgende week eerst nog fris

De nieuwe start week koud, met in het binnenland temperaturen rond het vriespunt. Na een zonnige start ontstaan vrij veel stapelwolken en vanuit het westen trekt bewolking vanaf de Noordzee ons land binnen, maar die lost later in de middag weer op. Met 13 graden tot 18 graden klimmen termpaturen verder omhoog.

Dinsdag en woensdag is er meer bewolking, maar het lijkt wel droog te blijven. De zon laat zich vooral in de kustgebieden ook regelmatig zien. Het kwik komt echter weer iets lager uit, met 11 tot 15 graden. Vanaf donderdag wordt het zonniger en warmer: er is een grote kans dat de temperatuur dan tot 20 graden stijgt.

Meer over het weer lees je op Weer.nl.

Foto: Nel van Es

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.