Terug

Volg Hart van Nederland

Regen en kou eindelijk voorbij: de lente is terug

Weerbericht

11 apr 2022, 07:43

Na een hele wisselvallige periode, die meer op herfst of winter leek, komt de lente nu helemaal terug. Gisteren was er al flink wat zon, maar vanaf vandaag gaan de temperaturen ook goed meedoen.

De dag start nog behoorlijk fris, het heeft op diverse plaatsen weer licht gevroren, maar omdat de wind is gedraaid naar oostelijke/zuidoostelijke richting wordt nu veel warmere lucht bij ons aangevoerd. Daarbij schijnt de zon ook flink vandaag.

Lokaal 17 graden

We hebben eerst nog wel met wat wolkenvelden te maken, voornamelijk in de noordelijke helft van het land. Maar het meeste is maar dun en de zon komt er heel aardig doorheen. Het blijft ook overal droog. De wind is hoogstens matig van kracht en zo komen we vanmiddag op temperaturen rond een graad of 12 op de Wadden, in het midden van het land wordt het een graad of 15 en in het zuiden kan het lokaal 17 graden worden.

Ook komende nacht blijft er wat bewolking achter, en mede daardoor wordt het niet meer zo koud, met minima rond een graad of 6. Morgen wordt het nog warmer dan vandaag. Met opnieuw een afwisseling van zon en wolken gaan we dan in een groot deel van het land weer richting 20 graden. In het zuidoosten kan het 22 graden worden.

Hoe lang het warme weer aanhoudt, lees je op Weer.nl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.