Terug

Volg Hart van Nederland

Komende dagen iets minder warm, nog steeds veel zon

Komende dagen iets minder warm, nog steeds veel zon

Weerbericht

5 juli 2022, 07:55

Na een zonnig en warm weekend doet de zomer de komende dagen weer een klein stapje terug. Het wordt iets frisser en ook maakt de zon steeds vaker pas op de plaats voor een regenbui(tje). De zomer blijft echter in de buurt en komt later zeker weer terug.

Vandaag wordt vanuit het (noord)wersten iets koelere lucht aangevoerd, waardoor de temperaturen ietsjes lager uitkomt dan de afgelopen dagen. De maxima lopen vanmiddag uiteen van 18 tot 23 graden. Verder is het ook vandaag een vrij zonnige dag, al kunnen in de loop van de dag wat stapelwolken ontstaan, waar lokaal een klein buitje uit kan vallen.

Tegen de avond lossen de meeste wolken weer op en volgen brede opklaringen. Ook de nacht verloopt redelijk helder, met af en toe wat dunne wolkenflarden. Zonder bewolking daalt het kwik op sommige plekken naar een graad of 7. Elders blijft is het met 14 graden een zachte nacht.

Meer regen door storing

Morgen passeert een zwakke storing en is er meer bewolking. De kans op een bui neemt toe, vooral in het noorden en oosten van het land, en dan met name in de avond. Tussendoor schijnt zeker ook de zon, met deze keer de meeste zonneschijn in het zuiden van het land. In de middag warmt het op naar 18 tot 22 graden.

Donderdagochtend kan hier en daar ook nog wat regen vallen, maar in de middag trekt de storing weg en word het overal weer droog. Door een frisse noordwestenwind, die aan zee windkracht 6 kan bereiken, doen de temperaturen opnieuw een stapje terug: het wordt niet warmer dan 18 tot 20 graden.

Zonnig en warm weekend

De dagen daarna komt een hogedrukgebied dichterbij. De wind neemt dan af en geleidelijk wordt het droger. Er blijven nog wel wat wolkenvelden achter, maar in het weekend laat de zon zich steeds meer zien en lopen de temperaturen weer stap voor stap op. Na het weekend lijken we in het zuiden van het land weer ruim boven de zomerse 25 graden uit te komen.

Meer over het weer lees je op Weer.nl.

Foto via Pexels

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.