Terug

Volg Hart van Nederland

Nu nog nat en vrij koud, maar volgende week flink warmer

Weerbericht

5 apr 2022, 08:00

Na het aanhoudende zachte voorjaarsweer is het deze dagen flink wennen aan de wisselvallige aprilstart, vanaf donderdag wordt het zelfs weer een paar dagen aardig fris. We moeten no even doorbijten, want volgende week keert de lente in volle glorie terug.

Zover is het voorlopig echter nog niet. Vandaag loopt het kwik uiteen van 10 graden in het noorden tot lokaal 14 graden in het zuiden van het land. Er staat een matige tot (vrij) krachtige wind, het is bewolkt en nog steeds kan af en toe een beetje (mot)regen vallen. Wel zijn de neerslaghoeveelheden duidelijk kleiner dan gisteren.

Vanavond wordt het droog en komende nacht zijn er een paar opklaringen. De temperatuur daalt tot een graad of 8. Morgen neemt de bewolking toe en volgt vanuit het (noord)westen een nieuwe golf met regen, met plaatselijk ook kortdurend onweer komen. De wind neemt toe, aan zee tot hard en mogelijk even stormachtig. Het wordt tussen de 10 en 12 graden.

Frisser richting het weekend

In de loop van de middag wordt het vanuit het westen droog en komt de zon er nog even door. Het is de opmaat naar een paar koude dagen. Wolken en de zon wisselen elkaar af en er vallen enkele (winterse) buien, soms ook met hagel. Vooral het zuiden van Limburg krijgt te maken met de neerslag en daar kunnen de hoeveelheden nog behoorlijk oplopen.

Donderdag en vrijdag wordt het overdag zo'n 8 tot 10 graden, in het weekend kunnen daar een paar graden bijgeteld worden. De nachten worden langzaam kouder: in de nacht naar zaterdag kan de temperatuur in het binnenland tijdens opklaringen dicht bij het vriespunt uitkomen, de nacht erna kan het lokaal licht gaan vriezen.

Volgende week 20 graden?

Zondag trekt een hogedrukgebied over ons land en verdwijnen de buien. Na het weekend draait de wind naar meer zuidelijke richtingen. Het weer slaat dan om: de zon komt mooi door, veel warmere lucht bereikt Nederland en de temperaturen schieten omhoog. Maandag kan het in het zuidoosten al 20 graden worden, dinsdag lukt dat op veel meer plekken.

Meer over het weer lees je op Weer.nl.

Foto: Waldo Goene

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.