Terug

Volg Hart van Nederland

Na paar gure dagen laat de zon zich dit weekend weer volop zien

Weerbericht

23 feb 2023, 13:40

Na een periode van zacht en grijs weer slaat het weer de komende dagen om. Vandaag trekt koudere lucht het land binnen en morgen volgt een nieuwe golf. Vanaf het weekend breekt eindelijk de zon weer voluit door. Maar voordat het zover is, moeten we eerst nog een paar regenachtige dagen doorstaan.

Vandaag wordt het bewolkt en valt er verspreid over het land wat regen of motregen. Op sommige plaatsen kan er tot een paar millimeter regen vallen. Later op de dag volgt vanuit het noordwesten een smalle band met buiige regen. De wind draait naar noordelijke richtingen en kan aan zee nog even vrij krachtig of krachtig worden. De temperatuur komt uit tussen de 8 en 10 graden.

Vanavond trekken de opklaringen vanuit het noordwesten verder over het land. Tijdens die opklaringen en in de koudere lucht daalt de temperatuur. In het zuiden van het land kan de temperatuur gemakkelijk in de buurt van en mogelijk zelfs even onder het vriespunt komen. In het westen en noorden komt in de nacht alweer nieuwe bewolking opzetten en is het wat minder koud. Verder kan tijdens de opklaringen plaatselijk mist ontstaan.

Guur weer

Morgen trekt een koufront over het land naar het zuiden. Aan het begin van de ochtend ligt het al boven het noorden en later in de ochtend en aan het begin van de middag passeert het de rest van Nederland in zuidelijke richting. Op veel plaatsen valt opnieuw een paar millimeter regen. In Duitsland kan de neerslag in de vorm van (natte) sneeuw vallen.

De noordelijke wind neemt even flink toe en wordt aan zee krachtig tot hard. Met temperaturen tussen de 5 of 6 graden in de Limburgse heuvels en 8 graden in de rest van het land is het guur buiten.

Korrelhagel en natte sneeuw

In de nacht naar zaterdag waait het nog steeds stevig en kan vooral in het noordoosten een enkele winterse bui vallen. Zaterdag overdag trekken die buien verder het land in. Ze komen vooral in de ochtend voor en kunnen lokaal met korrelhagel en natte sneeuw gepaard gaan.

In de middag is het overwegend droog en komt de zon er goed door. Het zal de eerste dag zijn waarop we het gevoel hebben dat het grijze weer voorbij is. De temperaturen komen tussen de 6 en 8 graden uit en de wind uit noord tot noordoost is aan zee nog steeds af en toe krachtig. Het zal buiten dan ook wat kil aanvoelen.

Droog en vrij helder

Vanaf zondag komt het weer onder invloed van een hogedrukgebied boven Schotland. We beginnen dan aan een langere periode met droog en vrij helder weer. Zoals het er nu naar uitziet, kan die periode op zijn minst tot en met volgende week donderdag aanhouden. Overdag wordt het zo'n 7 of 8 graden, in de nacht kan het weer enkele graden vriezen.

Meer over het weer lees je bij onze collega's van Weer.nl of zie je in onderstaande video.

Weerbericht donderdag 23 februari
1:34
Weerbericht donderdag 23 februari

Beeld: Michel Looyenstein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.