Terug

Volg Hart van Nederland

Warme lentedag op komst: geniet van het zonnetje zolang het kan

Weerbericht

12 mrt 2024, 07:44

Na een paar wisselvallige dagen komt er een heuse lentedag aan. Donderdag overheerst de zon en kan het plaatselijk zelfs 18 graden worden.

Eerst is het dinsdagochtend nog overwegend bewolkt, meldt meteoroloog Dennis Wilt. Vooral in het oosten kan wat lichte (mot)regen vallen. Maar vanuit het westen wordt het droger en breekt soms de zon door. In de middag is het een strijd tussen wolkenvelden en de zon die zich af en toe laat zien. Daarna trekken dikkere wolken het land binnen, waardoor het later op de dag weer gaat regenen. Het wordt zo'n 10 graden, met een zwak briesje erbij.

Woensdag trekt de regen aan de oostkant het land weer uit. Wolken blijven overheersen, maar het is wel droog. Het kwik gaat langzaam omhoog richting de 14 graden.

Lente!

Donderdag is de beste dag van de week. De zon breekt geregeld door, het blijft droog en we krijgen lenteachtige temperaturen van 15 tot 18 graden. Ideaal weer voor een drankje op het terras, dus. En geniet ervan zolang het kan, want vanaf vrijdag keert de wisselvalligheid terug. We krijgen weer te maken met buien, al blijft er ruimte voor de zon. Overdag wordt het een graad of 15.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.