Terug

Volg Hart van Nederland

Mediterrane dagen op komst: zonnige dagen en tot 34 graden

Mediterrane dagen op komst: zonnige dagen en tot 34 graden

Weerbericht

2 aug 2022, 08:12

Heb je lekker koel geslapen vannacht? Hou die herinnering vast want vanaf de komende nachten gaat dat minder goed lukken, verwacht Weer.nl. Warme lucht vanuit Zuid-Europa maakt dinsdag zijn opmars, waar we een paar dagen van kunnen gaan genieten.

In de loop van dinsdag draait de wind naar het zuiden en zuidwesten waardoor de temperaturen in de ochtend al snel oplopen. Aan de start van de dag is het nog flink zonnig, maar in de loop van de ochtend neemt de bewolking toe, met in het noordwesten ook kans op een enkele bui.

Tropisch

Later vandaag trekken de wolken weer weg en krijgen we de zon steeds meer te zien. Daardoor kan de temperatuur al toenemen tot 28 à 29 graden in het binnenland en 23 of 24 graden aan de kust. In Limburg kan het zelfs al tropisch kunnen worden met lokaal 30 graden.

Morgen gaan we de magische grens van 30 graden op meer plekken aantikken, op de warmste plekken is zelfs 34 graden mogelijk. De zon schijnt dan ook nog uitbundiger dan vandaag.

Beeld: ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.