Terug

Volg Hart van Nederland

Weer heel veel regen vandaag, hoe laat en waar kunnen we dat verwachten?

Weerbericht

22 juni 2023, 07:24

Woensdag was het even droog, maar donderdag kunnen we weer flink wat regen verwachten. Het belooft opnieuw, net zoals dinsdag, een complexe weerdag te worden met vooral in het zuidoosten en oosten potentieel veel neerslag, meldt Weer.nl. Het westen en het noorden lijkt grotendeels droog te blijven.

De complexe weersituatie komt door een klein lagedrukgebied dat vanuit Portugal onze kant op is gekomen. De kern van dit lagedrukgebied kan ook nog even het zuiden van Limburg aandoen.

In Nederland is donderdag de lucht wat minder warm, maar op de plekken waar de zon langer schijnt kan het ook weer zomers warm worden. In de gebieden met regen is het koeler.

Wanneer gaat het regenen en waar?

De regen komt aan het begin van de middag het zuidoosten van het land binnen. In Limburg kan daarvoor al lokaal een bui vallen. Later breidt de regen zich verder richten het noordwesten uit. Een gebied ten oosten en zuidoosten van Tilburg - Utrecht - Zwolle - Emmen krijgt waarschijnlijk met de regen te maken.

De meeste regen wordt verwacht in Limburg, het oosten van Brabant, de Achterhoek en Twente. Hoe meer je richting het westen gaat, hoe minder regen er valt.

Tijdens de regen is er vooral in Limburg kans op onweer en zware windstoten, daar geldt een code geel voor onweer. In Brabant en Gelderland geldt een code geel vanwege de regen.

En verder?

Donderdag- op vrijdagnacht wordt het droog en komen er opklaringen. Er kan op diverse plaatsen mist ontstaan, en het koelt af tot 13 graden. Vanaf vrijdag breekt een rustigere weerfase aan door de invloeden van een hogedrukgebied. Vrijdag is er flink wat zon, op een zeer lokale bui na blijft het droog. Het wordt 23 tot 27 graden.

Ook het weekend is zomers. Zaterdag en zondag wordt veel zon verwacht. Het lijkt op de meeste plaatsen droog te blijven, met temperaturen van 28 tot 30 graden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.