Terug

Volg Hart van Nederland

Noodweer zorgt voor overlast in zuiden van het land: omgevallen bomen en straten blank

Weerbericht

25 aug 2023, 12:12

In het zuiden van ons land zijn vrijdagochtend hevige buien gevallen. Dit heeft voor schade gezorgd door flinke wateroverlast: straten vol water, omgevallen bomen en in het Brabantse dorpje Oisterwijk is zelfs het gemeentekantoor gesloten na de intense regenval. De brandweer is nu bezig met het opruimen van alle schade.

Niet alleen in Oisterwijk vallen er hoosbuien, ook in Gelderland en Limburg is het onstuimig weer. Voor de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg geldt code geel voor noodweer met onweersbuien en neerslag in de ochtend en middag.

De ergste regen lijkt nu gevallen te zijn, maar volgens Weer.nl krijgt Limburg en het oosten van Brabant vanaf 13.00 uur weer te maken met felle onweersbuien.

Geen treinen

Verschillende plekken in het zuiden ervaren overlast door het noodweer. In Vught vielen er twee bomen op de weg, dit meldde een wijkagent. Er zijn meerdere auto's beschadigd geraakt door het noodweer. De brandweer is nu bezig met het opruimen van takken op de weg.

Tussen Eindhoven en Den Bosch rijden geen treinen, omdat daar vermoedelijk door blikseminslag een boom op het spoor gevallen, zo laat spoorbeheerder ProRail weten. De aannemer is ter plaatse voor inspectie en herstel, aldus ProRail.

Gered uit auto

Ook in Limburg kwamen veel meldingen binnen van wateroverlast. In Maastricht liepen bijvoorbeeld de straten onder en de tunnel in de Siebenweg. Op de A2 bij Meerssen werden vanwege water op de weg twee rijstroken afgesloten, meldt de ANWB.

In Maastricht heeft de brandweer een vrouw uit haar auto moeten bevrijden, omdat de auto door het hoogstaande water was uitgevallen.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.