Terug

Volg Hart van Nederland

Warm pinksterweekend op komst met volop zon

Weerbericht

25 mei 2023, 11:20

Goed nieuws voor iedereen die smacht naar meer zonneschijn en blauwe luchten. Het weer heeft een onweerstaanbaar zonnig cadeau in petto voor het komende pinksterweekend, dus vergeet wederom niet om je zonnebrandcrème op te doen. Daarbij kunnen de temperaturen stijgen tot een warme 24 graden op zondag, aldus Weer.nl.

Dit prachtige weer wordt mogelijk gemaakt door een hogedrukgebied dat zich over de Noordzee uitstrekt, recht boven Nederland. De wind, die uit het noorden tot noordoosten waait, zal droge lucht aanvoeren. Deze lucht is als een rode loper voor de zon, waardoor zij ongehinderd kan schijnen.

Weersverwachting vandaag en morgen

Er is wel sprake van een zwakke storing die vandaag over ons land trekt. Maar vrees niet, deze kleine onruststoker zal de zonnige pret niet bederven. De storing kan platte stapelwolken veroorzaken die zich op sommige plaatsen kunnen samenklonteren. Maar zodra de zon krachtiger wordt, lost deze bewolking op, waardoor de zon haar licht weer volop kan verspreiden.

Vrijdag zal de zon wederom volop schijnen. De noordoostelijke wind blijft aanwezig, maar de temperaturen zullen net als vandaag variëren tussen 15 en 20 graden.

Pinksterweekend

De dagen erna kunnen we ons voorbereiden op een stralend pinksterweekend. De zon zal haar best doen om door te breken, hoewel het noorden wellicht nog wat last kan hebben van Noordzeebewolking. Zaterdag komen de temperaturen van het noorden naar zuiden uit tussen de 17 en 22 graden. Zondag, Eerste Pinksterdag, kan de temperatuur nog een paar graden stijgen.

Bekijk het hele weerbericht hier:

Weerbericht donderdag 25 mei 2023
1:29
Weerbericht donderdag 25 mei 2023

Op maandag, Tweede Pinksterdag, zal het kwik iets dalen, maar we kunnen nog steeds rekenen op temperaturen tussen 15 en 20 graden. De zon zal ons opnieuw in overvloed trakteren.

Volgende week

Ook volgende week blijft het weer ons gunstig gezind met droge en zonnige dagen. Hier en daar kan wat bewolking overtrekken, maar op de meeste plaatsen blijft het droog en schommelen de temperaturen dagelijks tussen 16 en 21 graden.

Meer over het weer lees je bij onze collega's van Weer.nl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.