Terug

Volg Hart van Nederland

Waarschuwing voor sneeuw en gladheid, en er komt nog veel meer aan

Weerbericht

8 mrt 2023, 08:14

Het KNMI heeft voor delen van Brabant en Limburg code oranje uitgegeven vanwege de verwachte sneeuwval en gladheid. In de rest van het land geldt code geel vanwege lokale gladheid door bevroren natte weggedeelten. Ook de komende dagen blijft het winters met in de nacht naar vrijdag mogelijk zelfs kans op een witte deken, voorspelt Weer.nl.

De sneeuwzone is vanochtend het zuiden van het land binnengekomen en zal in de loop van de ochtend verder richting het noorden trekken. Tot aan het Rivierengebied kan er sneeuw vallen, met mogelijk nog een sneeuwbui tot aan de lijn Amsterdam-Zwolle. In de droge gebieden kan de zon af en toe te zien zijn. De wind draait naar het oosten en is zwak tot matig. De temperaturen variëren van 2 graden in Limburg tot 6 graden in het noorden.

De meeste sneeuw wordt woensdag verwacht in het zuidoosten van het land. In het zuidoosten van Brabant en Limburg kan er plaatselijk meer dan 5 centimeter vallen, in de Limburgse heuvels zelfs meer dan 10 centimeter. In de rest van het zuiden zal tussen de 1 en lokaal 3 centimeter vallen. In de middag trekt de neerslagzone het land uit, maar woensdagavond en -nacht trekt hij vanuit het zuidwesten opnieuw naar het noorden.

Flink sneeuwen

Donderdagochtend lijkt de meeste neerslag weer het land uit te zijn en volgt er een droge periode. In de tweede helft van de middag en in de avond trekken opnieuw buien het land binnen. In de zuidelijke helft gaat het dan voornamelijk om regen, maar vanaf halverwege het land kan het in de nacht naar vrijdag opnieuw sneeuwen, mogelijk zelfs flink. De verwachtingen voor vrijdag zijn echter nog onzeker, aangezien de rekenmodellen het nog niet met elkaar eens zijn over de koers van het lagedrukgebied dat dan over Nederland trekt.

Later op vrijdag zal vanuit het noordwesten opnieuw koude lucht het land binnentrekken en kan er regionaal opnieuw sneeuw vallen. Zaterdag hebben we te maken met een noordwestelijke wind en enkele winterse buien van zee, vooral in het noorden en oosten van het land. Tussendoor schijnt ook de zon en wordt het overdag 6 of 7 graden, na een nacht met enkele graden vorst.

Meer over het weer lees je bij onze collega's van Weer.nl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.