Terug

Volg Hart van Nederland

Vorst verwacht tijdens Koningsnacht, blauwbekken tijdens oranjefeest

Vorst verwacht tijdens Koningsnacht, blauwbekken tijdens oranjefeest

Weerbericht

23 apr 2022, 09:30

Koningsnacht lijkt een frisse nacht te gaan worden. Het blijft naar alle waarschijnlijkheid droog, maar het gaat wel licht vriezen. Dat verwacht Weer.nl. Feestvierders moeten dus rekening houden met dikke kleding, winterjas en handschoenen.

Vanaf dinsdagavond barst het oranjefeest weer los. Koningsnacht, de nacht van 26 op 27 april, is het startschot voor een feestelijke Koningsdag. Door het hele land worden er feesten en vrijmarkten georganiseerd. Weer.nl adviseert om daarbij een dikke jas aan te trekken. Aan het begin van de nacht ligt de temperatuur rond de 5 graden. Aan de grond zal het een stuk kouder zijn en kan het lokaal licht vriezen.

Ook tijdens de eerste uren van Koningsdag zal het nog fris zijn. Maar in de middag wordt het weer snel beter. De temperatuur komt vermoedelijk uit tussen de 11 graden aan de kust tot aan 16 graden in het zuiden van ons land.

IJskoningin

De koudste Koninginnedag hadden we in 1970. Het was koud en guur met winterse buien. Op maar liefst 11 weerstations werd natte sneeuw waargenomen. De temperatuur kwam in De Bilt niet hoger uit dan 8,6 graden en op Schiphol bleef het kwik steken op 7,1 graden. In 1993 daarentegen steeg de temperatuur naar een recordwarmte van 28 graden. Het werd die dag de warmste Koninginnedag ooit.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.