Terug

Volg Hart van Nederland

Vluchten en vaardiensten geschrapt wegens storm Ciarán, scholen sluiten deuren

Vluchten en vaardiensten geschrapt wegens storm Ciarán, scholen sluiten deuren

Weerbericht

2 nov 2023, 08:57

Vanwege storm Ciarán schrapt KLM donderdag vanaf het begin van de middag alle aankomende en vertrekkende vluchten. Een aantal afvaarten van en naar Vlieland en Terschelling zijn uitgevallen of de vertrektijden zijn aangepast. Ook sluiten een aantal scholen de deuren vanwege de harde wind.

KLM heeft het besluit om vluchten te schrappen genomen omdat "de verwachte windkracht 9 in combinatie met windstoten van 95 tot 110 kilometer per uur tot onveilige situaties kunnen leiden op het platform." Getroffen passagiers worden omgeboekt naar andere vluchten of krijgen hun geld terug, dat laat de luchtvaartmaatschappij weten. De maatregel geldt vanaf het begin van de middag tot het eind van de dag.

In het kustgebied van ons land geldt donderdag vanaf 11.00 uur code oranje, meldt het KNMI. Het weerinstituut waarschuwt voor zeer zware windstoten vanwege storm Ciarán:

Storm Ciarán nadert Nederland, windsnelheden tot 120/uur
0:57
Storm Ciarán nadert Nederland, windsnelheden tot 120/uur

Ook andere luchtvaartmaatschappijen roepen reizigers op om goed de vluchtinformatie in de gaten te houden. Zo verwacht Transavia dat er vluchten zullen uitvallen of worden vertraagd. Passagiers krijgen daarover bericht, zegt de maatschappij. Vanwege de storm zijn ook vluchten geannuleerd op Rotterdam The Hague Airport.

Aangepaste dienstregeling vaardiensten

In verband met de verwachte harde wind en windstoten laat Rederij Doeksen weten genoodzaakt te zijn voor een aantal afvaarten van en naar Vlieland en Terschelling de dienstregeling donderdag aan te passen. Aan het eind van de middag zijn een aantal afvaarten geschrapt.

3Passagiers die geboekt hebben voor gewijzigde afvaarten, krijgen hierover bericht.

De veerboten naar de andere Waddeneilanden hebben nog geen last van de harde wind. Rederij Wagenborg (Ameland en Schiermonnikoog) verwacht dat de dienstregeling donderdag blijft zoals gepland. Rederij TESO die naar Texel vaart, ondervindt rond het middaguur ook nog geen problemen. "We stoppen pas op het moment dat het te heftig wordt", zegt een medewerker.

Storm op het spoor

Ook op het spoor moet je rekening houden met extra reistijd of annuleringen. Zo meldt de NS dat er een boom ligt op het spoor tussen 's-Hertogenbosch en Oss. Daardoor rijden er op dit traject naar verwachting tot 12.30 uur minder treinen. Ook rijden de Eurostar-treinen, voorheen de Thalys, van Amsterdam naar Parijs donderdag niet.

De NS heeft vanwege de storm uit voorzorg de dienstregeling in Zeeland aangepast. Reizigers in de rest van het land kunnen ook vertraging oplopen, waarschuwt de vervoerder. "Plan je reis daarom kort voor vertrek."

Scholen sluiten de deuren

Naast de geschrapte vluchten en vaardiensten nemen ook een aantal scholen voorzorgsmaatregelen. Middelbare scholen in Hoorn, Heerhugowaard, Alkmaar en Haarlem blijven donderdag dicht vanwege de storm. Leerlingen en medewerkers werken thuis, docenten zijn online beschikbaar voor vragen, aldus de scholengemeenschap.

Ook op andere plekken langs de kust gaan scholen eerder dicht. Scholengroep ISW sluit enkele middelbare scholen in het Zuid-Hollandse 's Gravenzande. De lessen na het middaguur vervallen, toetsen worden een week uitgesteld.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.